Home / šport / Ostatné športy / Tréner Magoni prezradil tajomstvo skvelej jazdy Petry Vlhovej, ktorá jej zaistila triumf v Lenzerheide

Tréner Magoni prezradil tajomstvo skvelej jazdy Petry Vlhovej, ktorá jej zaistila triumf v Lenzerheide

BRATISLAVA 30. januára (WebNoviny.sk) – Za skvelou jazdou Petry Vlhovej v 2. kole napokon víťazného slalomu Svetového pohára vo švajčiarskom Lenzerheide bola aj zmena topánok.

Shiffrinová spravila veľkú chybu

V rozhovore pre denník Šport to povedal Vlhovej tréner Livio Magoni. „Pred druhým kolom sme sa rozhodli pre zmenu typu lyžiarok a ukázalo sa to ako správne. V ľahšej časti trate zmenila postoj, zvolila lepšiu stopu a celkovo pôsobila na lyžiach lepším dojmom,“ uviedol Livio Magoni.

Odporúčame:
Video: Toto víťazstvo som potrebovala, hovorí Vlhová po skvelom triumfe v Lenzerheide

Vlhovej patrila po 1. kole v Lenzerheide šiesta priečka s odstupom 1,12 s za líderkou Mikaelou Shiffrinovou. Fenomenálna Američanka mala veľký náskok aj počas druhej jazdy, ale veľkou chybou v závere prenechala takmer isté víťazstvo práve Vlhovej, ktorá sa v oproti 1. kolu výrazne zlepšila.

„Predviedla to, čo normálne dokáže na tréningu, ale najrýchlejšia v druhom kole Švédka Swennová-Larssonová ju zdolala o 55 stotín sekundy,“ pripomenul Magoni.

Kondičné tréningy pred olympiádou

Už v utorok čaká na 22-ročnú Slovenku paralelný slalom v rámci mestských pretekov v Štokholme (17.45 h). V atraktívnom formáte vylučovacích jázd tam skončila pred rokom aj dvomi na delenej priatej priečke.

Teraz bude mať opäť vysoké ambície aj preto, že cíti formu a jej veľká americká rivalka Shiffrinová sa rozhodla tieto preteky vynechať. Po Štokholme čakajú na Vlhovú kondičné tréningy v Bratislave a potom už odlet na vrchol sezóny do olympijského Pjongčangu.

„Od 31. januára do 2. februára máme kondičné tréningy. O deň neskôr už cestujeme do Kórejskej republiky. Štvrtého februára bude mať Petra voľno a potom až do deviateho budeme trénovať na tamojších svahoch,“ ozrejmil pre Šport tréner Magoni.

Viac k témam: Livio Magoni, Petra Vlhová, Svetový pohár v alpskom lyžovaní, zimné športy
Zdroj: Webnoviny.sk – Tréner Magoni prezradil tajomstvo skvelej jazdy Petry Vlhovej, ktorá jej zaistila triumf v Lenzerheide © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *