Home / KULTÚRA / Kráľ valčíka André Rieu sa budúci rok vráti na Slovensko

Kráľ valčíka André Rieu sa budúci rok vráti na Slovensko

19.12.2022 (Webnoviny.sk) – Svetová hviezda André Rieu, známy ako „kráľ valčíka“, tento rok na Slovensku svojimi koncertmi zožal obrovský úspech. Zimný štadión Ondreja Nepelu sa mu podarilo vypredať hneď dvakrát. Priaznivcov komornej hudby svojím predstavením poteší aj budúci rok.

André Rieu je hudobným fenoménom, aký tu ešte nebol. Naozajstný kráľ romantiky, ktorý predal 40 miliónov kusov CD a DVD a celosvetovo sa mu podarilo až 30-krát obsadiť prvú priečku v hudobných rebríčkoch. André získal 500 platinových ocenení, tri ceny Classical Brit Award za „album roka“ a na svojom konte má miliardy vzhliadnutí na YouTube. André Rieu je jedným z najväčších koncertujúcich sólo umelcov na svete.

Najväčší súkromný orchester na svete

Spolu so svojím 60-členným Johann Strauss Orchestra (najväčší súkromný orchester na svete) sa André postaral o svetový návrat valčíkovej hudby. Ich vystúpenia sú neprekonateľnou extravaganzou a sú mimoriadne obľúbené aj v našich končinách. Dôkazom boli dva tohtoročné koncerty, ktoré kráľ valčíka vypredal.

https://www.youtube.com/watch?v=IDaJ7rFg66A

Publikum si v hlavnom meste podmanil dávkou vážnej hudby popretkávanou moderným zvukom známych skladieb. V priebehu oboch koncertov,  počas skladby Na krásnom modrom Dunaji, sa uličky zaplnili tancujúcimi návštevníkmi podujatia.

Emócie sú kľúčom

André Rieu slovenské publikum svojím talentom opäť ohromí 11. novembra 2023 v bratislavskej TIPOS Aréne –  Zimný štadión Ondreja Nepelu.

„Emócie sú kľúčom,“ tvrdí André Rieu. „Na mojich koncertoch sú vítaní všetci. Naše srdcia otvárame publiku a publikum otvára svoje srdcia pre nás. Môj orchester a ja každý večer vidíme ľudí tancovať a spievať v uličkách, sú entuziastickí a bezstarostní. Trávime spolu večery, na ktoré nezabudneme. Keď mi ľudia píšu, aby mi povedali, že potrebujú dva týždne, aby sa po mojich koncertoch upokojili, tak som najšťastnejším človekom na svete!“

Vystúpenia Andrého Rieu a jeho Johann Strauss Orchestra sú plné romantiky a radosti, sú zmesou klasických melódií, valčíkov či hudby z filmov a opier, ale aj populárnych piesní. Rieumu sa podarilo za tónov Šostakoviča roztancovať futbalových fanúšikov počas niekoľkých zápasov majstrovstiev sveta a jeho výstúpenia si v rámci svetového turné pozrie každý rok viac než pol milióna ľudí.

„Mojím snom vždy bolo vystupovať po svete s mojím vlastným orchestrom. Mojím plánom do budúcnosti je vystupovať na Mesiaci,“ tvrdí Rieu. „Už som sa o tom rozprával s Richardom Bransonom a keď tam raz otvorí hotel, tak chcem byť prvým, kto tam bude hrať.“

Vstupenky na čerstvo ohlásený koncert André Rieu a Johann Strauss Orchestra, ktorý sa uskutoční v Bratislave 11. novembra 2023, sú dostupné na www.vivien.sk a v sieti Ticketportal.

Zdroj: Webnoviny.sk – Kráľ valčíka André Rieu sa budúci rok vráti na Slovensko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kapela P.O.D na Slovensku ešte nebola, festival Topfest to zmení

Počas svojej kariéry P.O.D vydali 7 albumov a predali viac ako 12 miliónov albumov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *