Home / SLOVENSKO / Popradský primátor Danko si polepší o stovky eur, zostalo mu navýšenie platu o 35 percent

Popradský primátor Danko si polepší o stovky eur, zostalo mu navýšenie platu o 35 percent

13.12.2022 (Webnoviny.sk) – Primátor Popradu Anton Danko bude poberať zákonom stanovený plat navýšený o 35 percent, ako v predošlom volebnom období. Schválili mu ho v utorok mestskí poslanci počas zasadnutia mestského zastupiteľstva. Za svoju prácu tak bude dostávať 5 249 eur.

V roku 2018 bol primátorovi schválený zákonom stanovený plat vo výške 3 378 a zvýšenie o 35 percent. Počas celého funkčného obdobia sa mu nezvyšoval. Podľa materiálov, ktoré dnes na zastupiteľstvo predložil viceprimátor Štefan Pčola, však Danko od 1. januára tohto roka poberal o 167 eur nižší plat. Počet obyvateľov mesta totiž klesol pod 50-tisíc na 49 855 obyvateľov, čo viedlo k zníženiu koeficientu podľa počtu obyvateľov.

Podľa zákona o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest v znení neskorších predpisov primátorovi mesta patrí minimálne plat podľa zákona vo výške 3,21 násobku priemernej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve. Tá v roku 2021 predstavovala 1 211 eur. Mestské zastupiteľstvo môže tento plat rozhodnutím zvýšiť až o 60 percent.

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku, Mestské zastupiteľstvo, Platy, Platy primátorov, Primátor Popradu, Volebne obdobie
Zdroj: Webnoviny.sk – Popradský primátor Danko si polepší o stovky eur, zostalo mu navýšenie platu o 35 percent © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *