Home / EKONOMIKA / Na majetok Rapid life bol vyhlásený konkurz, súd určil aj konkurznú správkyňu spoločnosti

Na majetok Rapid life bol vyhlásený konkurz, súd určil aj konkurznú správkyňu spoločnosti

BRATISLAVA 29. januára (WebNoviny.sk) – Konkurznou správkyňou spoločnosti Rapid life životná poisťovňa sa stala Dana Husťáková. Do tejto funkcie ju ustanovil Okresný súd Košice I, ktorý zároveň vyhlásil na majetok košickej životnej poisťovne Rapid life konkurz pre dlhy voči poistencom vo výške viac ako 27 mil. eur.

Uznesenie o vyhlásení konkurzu zverejnili v pondelok 29. januára v Obchodnom vestníku. Následne začína plynúť 45-dňová lehota na prihlásenie pohľadávky do konkurzu.

Národná banka Slovenska zaviedla nad poisťovňou Rapid life 15. júna 2017 nútenú správu. Dôvodom bolo podľa vyjadrení banky to, že spoločnosť ohrozovala práva klientov na výplatu poistných plnení. Súčasne, ako oznámilo aj samotné bývalé vedenie, spoločnosť sa dostala do akútneho problému s likviditou. Bývalý manažment prestal od začiatku roka 2017 vyplácať akékoľvek nároky klientov.

Odporúčame:
Rapid life čelí konkurzu, Spotrebiteľské Centrum zastupuje tisícky poistencov

Nútená správkyňa Rapid life Irena Sopková ešte vlani v lete vyslovila podozrenie, že v životnej poisťovni boli porušované zákony. Následne podala na spoločnosť aj trestné oznámenie. Klientmi poisťovne je zhruba 15 tisíc ľudí.

Viac k témam: NBS, poisťovňa Rapid Life, Rapid life
Zdroj: Webnoviny.sk – Na majetok Rapid life bol vyhlásený konkurz, súd určil aj konkurznú správkyňu spoločnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zuzana Čaputová vetovala nový zákon o múzeách a galériách. Ohrozuje podľa nej transparentný výberový proces

Hlava štátu tvrdí, že pri takejto zmene zákona dôjde k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií v oblasti verejnej správy a kultúre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *