Home / šport / Ostatné športy / Dobrovoľníci zachánili francúzsku horolezkyňu, Poliaka vyhlásili za mŕtveho

Dobrovoľníci zachánili francúzsku horolezkyňu, Poliaka vyhlásili za mŕtveho

ISLAMABAD 28. januára (WebNoviny.sk) – Dobrovoľníci zachránili zachránili francúzsku horolezkyňu Elisabeth Revolovú, ktorá v piatok uviazla vo výške viac ako 7000 metrov nad morom pri výstupe na himalájsky Nanga Parbat. Pátranie po jej poľskom kolegovi Tomaszovi Mackiewiczovi odvolali a vyhlásili ho mŕtveho.

„Záchrana poľského horolezca nebola možná vzhľadom na zlé počasie a výšku,“ uviedol predstaviteľ Pakistanskej federácie alpinizmu a horolezectva Karrar Hajdrí a dodal, že Revolovú objavili s omrzlinami na nohách a chcú ju transportovať do najbližšieho mesta.

Odporúčame:
Nepriaznivé počasie komplikuje záchranu horolezcov na hore Nanga Parbat

Na záchrannej akcii sa zúčastnili štyria dobrovoľníci z inej poľskej expedície. Revolovej priateľom sa medzitým podarilo vyzbierať takmer 60 000 eur v internetovej zbierke, ktorou chcú podporiť jej záchranu.

Štít Nanga Parbat je s výškou 8126 metrov deviatym najvyšším vrchom na svete. Patrí zároveň k najnebezpečnejším vrchom pre horolezcov. Okrem nepriaznivého počasia ich tam často zasahujú lavíny a padajúce kamene.

Viac k témam: Francúzsko, Himaláje, horolezectvo, nanga parbat, Poľsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Dobrovoľníci zachánili francúzsku horolezkyňu, Poliaka vyhlásili za mŕtveho © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *