Home / SVET / Mikulcovo ministerstvo obstaráva elektrocentrály a iné vybavenie na pomoc Ukrajine, chce tým predísť prípadnej migračnej vlne

Mikulcovo ministerstvo obstaráva elektrocentrály a iné vybavenie na pomoc Ukrajine, chce tým predísť prípadnej migračnej vlne

24.11.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo vnútra SR momentálne obstaráva vybavenie, ktoré má obyvateľstvu Ukrajiny pomôcť prežiť zimné mesiace. Ako rezort informoval v tlačovej správe, konkrétne majú v úmysle zabezpečiť elektrocentrály (119 kusov), flisové deky (12 940 kusov), paplóny (2300 kusov), vankúše (2300 kusov), plachty (2 300 kusov) či posteľné súpravy (2300 kusov). Ministerstvo tiež pracuje na zabezpečení autolekárničiek.

Mnohí chcú ostať

Humanitárna pomoc posielaná na Ukrajinu nielen že pomáha zvládať krízové situácie spojené s nedostatkom komodít, ale zároveň vytvára predpoklad na lepšie zvládnutie prípadnej vlny odídencov,“ uviedol minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

Zároveň pripomenul, že mnoho občanov Ukrajiny chce na jej území aj ostať. Ak však nebudú mať vhodné podmienky na prečkanie zimy, neostane im nič iné, ako presunúť sa do bezpečných krajín, teda aj na Slovensko.

Poskytlo aj hasičské autá

Ministerstvo vnútra pripomína, že cez logistický hub na východe Slovenska od jeho otvorenia k 22. novembru prešlo na Ukrajinu 2 358 ton materiálu rôzneho druhu zaslaného aj z iných členských štátov Európskej únie v hodnote 47 636 531 eur. Slovensko tiež Ukrajine poskytlo napríklad hasičské autá Iveco Trakker, ktoré dnes zabezpečujú požiarnu ochranu v Užhorode a Dubivskej hromade.

Viac k témam: Humanitárna pomoc, krízová situácia, migračná kríza, Minister vnútra SR, pomoc Ukrajine
Zdroj: Webnoviny.sk – Mikulcovo ministerstvo obstaráva elektrocentrály a iné vybavenie na pomoc Ukrajine, chce tým predísť prípadnej migračnej vlne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *