Home / šport / Ostatné športy / Hirscher lídrom po 1. kole obrovského slalomu, Andreas Žampa postúpil z 29. miesta

Hirscher lídrom po 1. kole obrovského slalomu, Andreas Žampa postúpil z 29. miesta

MELBOURNE 28. januára (WebNoviny.sk) – Rakúšan Marcel Hirscher je po 1. kole lídrom obrovského slalomu mužov v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Hirscher vedie s náskokom 63 stotín sekundy Američanom Tedom Ligetym a 94 stotín pred Francúzom Alexisom Pinturaultom.

Rakúsky fenomén Hirscher je na dobrej ceste k desiatemu víťazstvu v aktuálnej sezóne a štvrtému v obrovskom slalome. Celkovo môže do svojej jagavej zbierky pridať 55. triumf v pretekoch Svetového pohára a 27. v obrovskom slalome.

Odporúčame:
Zjazdové lyžovanie vo Wengene prinieslo druhé víťazstvo pre domáceho Feuza

Z dvojice slovenských bratov Žampovcov sa mladšiemu Andreasovi podarilo postúpiť do 2. kola. Obsadil 29. miesto s časovým mankom 2,79 s na Hirschera. Andreas Žampa prekonal hendikep vysokého štartovného čísla 41 a má šancu po druhý raz v tejto sezóne získať body do hodnotenia Svetového pohára. Pred troma týždňami sa blysol 18. miestom vo švajčiarskom Adelbodene, čo je jeho výsledkové maximum v bojoch o krištáľové glóbusy. Adam Žampa v Ga-Pa nedokončil svoju prvú jazdu.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa začne o 13.30 h.

SVETOVÝ POHÁR V ALPSKOM LYŽOVANÍ

Garmisch-Partenkirchene

Obrovský slalom mužov – po 1. kole: 1. Marcel Hirscher (Rak.) 1:18,63 min, 2. Ted Ligety (USA) +0,63, 3. Alexis Pinturault (Fr.) +0,94, 4. Manuel Feller (Rak.) +0,98, 5. Loic Meillard (Švaj.) +1,01, 6. Aleksander Aamodt Kilde (Nór.) a Florian Eisath (Tal.) obaja +1,18,… 29. Andreas Žampa +2,79 – postúpil do 2. kola,… Adam Žampa (obaja SR) nedokončil 1. kolo a nepostúpil.

Viac k témam: Adam Žampa, Andreas Žampa, Marcel Hirscher, svetový pohár alpských lyžiarov, zimné športy, zjazdové lyžovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Hirscher lídrom po 1. kole obrovského slalomu, Andreas Žampa postúpil z 29. miesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *