Home / SVET / Trump na Najvyššom súde opäť prehral, daňové priznania musí odovzdať Kongresu

Trump na Najvyššom súde opäť prehral, daňové priznania musí odovzdať Kongresu

23.11.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyšší súd Spojených štátov v utorok po trojročnej právnej bitke uvoľnil cestu odovzdaniu daňových priznaní bývalého prezidenta Donalda Trumpa vyšetrovacej komisii Kongresu.

Odmietli žiadosť

Sudcovia odmietli Trumpovu žiadosť o nariadenie, ktorým by zabránili ministerstvu financií, aby Demokratmi vedenému výboru odovzdalo daňové záznamy jeho a niektorých jeho firiem za šesť rokov.

Trump ako jediný spomedzi nedávnych amerických prezidentov odmietol zverejniť svoje daňové záznamy, či už počas úspešnej prezidentskej kampane v roku 2016 alebo počas štyroch rokov v úrade. Minulý týždeň pritom oznámil, že sa bude v roku 2024 uchádzať o znovuzvolenie.

Druhá prehra

Je to už druhá prehra bývalého prezidenta na Najvyššom súde za dva mesiace a tretia tento rok. V októbri súd odmietol zasiahnuť do sporu v súvislosti s raziou FBI v jeho floridskom sídle, kde našli utajované dokumenty.

V januári zase odmietol zablokovať vydanie dokumentov Bieleho domu, ktoré žiadal výbor Snemovne reprezentantov pre vyšetrovanie útoku na Kapitol.

Viac k témam: Americký kongres, Daňové priznanie, Demokrati, Súd, vyšetrovacia komisia
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump na Najvyššom súde opäť prehral, daňové priznania musí odovzdať Kongresu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa pokúšajú obsadiť Časiv Jar obchádzkami, ukrajinským vojakom sa zatiaľ darí mesto brániť

Ruské jednotky chcú mesto obsadiť do 9. mája.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *