Home / EKONOMIKA / Miera nezamestnanosti na Slovensku presahuje 15 percent už len v troch okresoch, najhoršie je na tom stále Rimavská Sobota

Miera nezamestnanosti na Slovensku presahuje 15 percent už len v troch okresoch, najhoršie je na tom stále Rimavská Sobota

21.11.2022 (Webnoviny.sk) – Okres Rimavská Sobota zostal aj v októbri okresom s najvyššou mierou nezamestnanosti na Slovensku. Medzimesačne pritom vzrástla o 0,12 percentuálneho bodu na 18,99 percenta. Druhú najvyššiu mieru evidovanej nezamestnanosti mal minulý mesiac okres Kežmarok, a to 16,72 percenta. Oproti septembru išlo o pokles o 0,28 percentuálneho bodu.

Do trojice okresov s najvyššou nezamestnanosťou sa zaradil okres Revúca. V tomto okrese sa miera evidovanej nezamestnanosti zvýšila o 0,13 percentuálneho bodu na 16,24 percenta. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Nezamestnanosť najviac stúpla v Medzilaborciach

Miera evidovanej nezamestnanosti v minulom mesiaci klesla v 59 okresoch, vzrástla v 19 okresoch a v jednom okrese sa jej výška nezmenila. Nezamestnanosť pritom najviac medzimesačne stúpla v okrese Medzilaborce, a to o 0,36 percentuálneho bodu.

Najviac sa nezamestnanosť oproti septembru tohto roka znížila v okrese Senec, a to o 0,86 percentuálneho bodu. Najnižšia miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku bola na konci minulého mesiaca v okrese Ilava. Z celkového počtu ekonomicky aktívnych osôb bolo v tomto okrese 2,33 percenta disponibilných nezamestnaných, ktorí mohli okamžite nastúpiť do práce.

Mieru evidovanej nezamestnanosti pod tromi percentami vykázalo ďalších šesť okresov. V okrese Bratislava V miera evidovanej nezamestnanosti minulý mesiac dosiahla 2,43 percenta, v okrese Trenčín 2,49 percenta a v okrese Nitra 2,57 percenta.

Pod hranicou šiestich percent

Miera evidovanej nezamestnanosti na Slovensku v októbri klesla o 0,16 percentuálneho bodu na 5,9 percenta. Medziročne išlo o pokles o 0,89 percentuálneho bodu.

Ako v tlačovej správe uviedlo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny SR, prvýkrát po 2,5 roku sa znížila pod hranicu šiestich percent. Prvýkrát od marca 2020 sa miera evidovanej nezamestnanosti dostala pod 10-percentnú hranicu vo všetkých krajoch Slovenska.

Viac k témam: Miera nezamestnanosti, Nezamestnanosť v SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Miera nezamestnanosti na Slovensku presahuje 15 percent už len v troch okresoch, najhoršie je na tom stále Rimavská Sobota © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť podľa analytičky atakuje úrovne obdobia tesne pred pandémiou

Očakáva sa pomalší rast nominálnych miezd, avšak aj výraznejšie spomalenie inflácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *