Home / šport / Tenis / Djokovičovi zrušili trojročný zákaz vstupu do Austrálie, pravdepodobne si zahrá na Australian Open 2023

Djokovičovi zrušili trojročný zákaz vstupu do Austrálie, pravdepodobne si zahrá na Australian Open 2023

15.11.2022 (Webnoviny.sk) – Srbský tenista Novak Djokovič by sa napriek platnému trojročnému zákazu vstupu do Austrálie napokon mohol predstaviť na Australian Open 2023 (16.1. – 29.1.), prvom grandslamovom turnaji budúcej sezóny. Podľa austrálskej štátnej televízie ABC tamojší minister pre imigráciu Andrew Giles zrušil spomenutý zákaz a vláda udelí 35-ročnej bývalej svetovej jednotke víza potrebné na vstup do krajiny.

Dvadsaťjedennásobný grandslamový šampión v úvode aktuálnej sezóny síce vycestoval do Austrálie, no absencia očkovania proti ochoreniu COVID-19 v kombinácii s nejasnosťami, ktoré sprevádzali jeho výnimku, spôsobili jeho deportáciu a zákaz vstupu do krajiny do roku 2025. Ten je však možné za určitých okolností zrušiť, každý takýto prípad sa posudzuje individuálne.

Rodák z Belehradu ovládol v Melbourne Parku dvojhru mužov už deväťkrát. Viackrát sa vyjadril, že proti koronavírusu sa nedá zaočkovať, aj keby to spôsobilo jeho absenciu na turnajoch. Okrem spomenutej „ságy“ z januára 2022 nemohol hrať ani v úvode septembra na US Open v New Yorku, keďže vstup do krajiny je podmienený spomenutým očkovaním. Na jar nechýbal na Roland Garros v Paríži a o mesiac neskôr ani na londýnskom Wimbledone.

Fotogaléria: Novak Djokovič

Austrália v júli zrušila povinnosť, aby sa cestujúci do krajiny museli preukázať potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Djokovič tak podal na ministerstvo pre imigráciu oficiálnu žiadosť o prehodnotenie jeho statusu. Podľa miestnych zákonov musí uviesť presvedčivý dôvod na to, aby ho opätovne pustili do krajiny. Po pondelkovom úvodnom zápase na turnaji ATP Finals v talianskom Turíne Djokovič povedal, že jeho právnici komunikujú s austrálskou vládou o jeho účasti na Australian Open 2023.

Viac k témam: grandslamový turnaj, Očkovanie proti koronavírusu, Tenisový turnaj
Zdroj: Webnoviny.sk – Djokovičovi zrušili trojročný zákaz vstupu do Austrálie, pravdepodobne si zahrá na Australian Open 2023 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *