Home / SLOVENSKO / Gyimesi sa zastal pedagóga, ktorý vyučuje, že dvaja ľudia rovnakého pohlavia nie sú rodina. OĽaNO vraj za ním stojí

Gyimesi sa zastal pedagóga, ktorý vyučuje, že dvaja ľudia rovnakého pohlavia nie sú rodina. OĽaNO vraj za ním stojí

12.11.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanec OĽaNO György Gyimesi sa v sobotu v relácii RTVS – Rádio Slovensko Sobotné dialógy zastal pedagóga Mária Schwarza z Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity, ktorý študentov učí, že dvaja rovnakého pohlavia netvoria rodinu, takisto ani vdova s deťmi.

Odkázal mu, že OĽaNO za ním stojí

„Vyučuje svojich študentov to, čo už tisícky rokov platí, že manželstvo je zväzok jedného muž a jednej ženy, za to teraz čelí veľkému liberálnemu džihádu a šikane. Chcel by som mu týmto odkázať, že my za ním stojíme,“ povedal Gyimesi. Ako ďalej dodal, takáto definícia manželstva je aj v Ústave SR, a tak je to správne.

„Keď poviete, že manželstvo je zväzkom muža a ženy, tak to nie je homofóbne. Dnes sa však už z nenormálnosti stáva normálnosť,“ vyhlásil Gyimesi.

LGBTI ľudí netreba démonizovať

Poslanec za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Juraj Krúpa mu oponoval, že v Ústave SR je rovnako zakotvené aj to, že všetci ľudia majú rovnaké práva.

„Bigotnosť, spiatočníctvo, falošné dušpastierstvo a tmárstvo. Toto sú všetko tie dôvody, ktoré doviedli Slovenskú republiku do tej situácie, že nie sme pokrokovou krajinou a krajinou otvorených myslí a snažíme sa brzdiť všetko cudzie,“ povedal Krúpa.

Ľudí z LGBTI komunity netreba podľa jeho slov marginalizovať a démonizovať, ale naopak, dať im práva, na ktoré majú nárok.

„Tisícky rokov tu fungovala aj falošná morálka v katolíckej cirkvi, keď pápež Alexander V. mal deti a konkubíny a prezentoval sa ako konzervatívny pápež,“ dodal Krúpa.

Viac k témam: LGBTQI+, Práva LGBT ľudí
Zdroj: Webnoviny.sk – Gyimesi sa zastal pedagóga, ktorý vyučuje, že dvaja ľudia rovnakého pohlavia nie sú rodina. OĽaNO vraj za ním stojí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *