Home / EKONOMIKA / Neskutočná drzosť a výsmech gastro sektoru. Hlina kritizuje Matoviča a Kollára za nižšiu DPH pre lanovky a vleky

Neskutočná drzosť a výsmech gastro sektoru. Hlina kritizuje Matoviča a Kollára za nižšiu DPH pre lanovky a vleky

11.11.2022 (Webnoviny.sk) – Strana Dobrá voľba a Umiernení je presvedčená, že sa vládna koalícia vysmieva ľudom, ktorí pracujú v sektore gastronómie. Tvrdí, že vláda počas troch rokov nesplnila ani jeden sľub, ktorý sektoru počas pandémie a energetickej krízy dali.

Namiesto pomoci sektoru dostal podľa strany od vlastných poslancov darček predseda parlamentu Boris Kollár.

Gastro dostalo zabrať

Predseda parlamentu po návrate z výletu v Dubaji dostal darček od poslancov, medzitým tisíce podnikateľov a zamestnancov čakajú pomoc od vlády.

„Predloženie návrhu na zníženie DPH pre lanovky a vleky považujem za neskutočnú a nevídanú drzosť Igora Matoviča a Borisa Kollára,“ povedal podpredseda strany Dobrá voľba a Umiernení Alojz Hlina.

Podľa jeho slov gastro sektor dostal v posledných rokoch zabrať a dodal, že zlú situáciu spôsobenú pandémiou a krízou riešil celý svet, okrem Slovenska, ktoré má okrem iného jednu z najvyšších DPH v tomto sektore v Európe.

Krčah vody zadarmo

Z množstva sľubov, ktoré koalícia dala sektoru, vláda nesplnila podľa strany ani jeden. „Na jar minulého roka sám Matovič zastavil prípravu odškodňovacieho zákona, ktorý si zobral osobne na starosť a odvtedy o ňom nikto nepočul,“ upozorňuje Hlina.

Prachom zapadol „geniálny nápad“ ministra financií, keď na jeseň minulého roka ponúkol gastru nižšiu DPH výmenou za krčah vody zadarmo, zdaňovanie tringeltov a detské menu.

V októbri 2022 prišiel minister s nápadom vrátiť peniaze zákazníkom reštaurácií. „Naproti tomu návrh na zníženie DPH na vleky a lanovky sa v parlamente objavil doslova z noci na ráno,“ dodal Alojz Hlina.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: DPH daň z pridanej hodnoty, Gastrosektor
Zdroj: Webnoviny.sk – Neskutočná drzosť a výsmech gastro sektoru. Hlina kritizuje Matoviča a Kollára za nižšiu DPH pre lanovky a vleky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *