Home / SLOVENSKO / Jana Bittó Cigániková končí ako predsedníčka zdravotníckeho výboru, poslanci ju v tajnom hlasovaní odvolali

Jana Bittó Cigániková končí ako predsedníčka zdravotníckeho výboru, poslanci ju v tajnom hlasovaní odvolali

10.11.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci Národnej rady SR (NR SR) odvolali Janu Bittó Cigánikovú (SaS) z funkcie predsedníčky parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Návrh na jej odvolanie do parlamentu podal nezaradený poslanec Martin Čepček.

Poslanec v návrhu uviedol, že Bittó Cigániková nespĺňa základné odborné ani osobnostné predpoklady pre výkon tejto funkcie a nemá relevantné vzdelanie ani odbornú prax súvisiacu so zdravotníctvom. Podľa neho zneužíva svoje postavenie vo funkcii na presadzovanie svojej progresívnej ideologickej agendy a namiesto kvalitného a dostupného zdravotníctva pre všetkých občanov sa zameriava najmä na presadzovanie čo najširšieho prístupu k násilnému ukončeniu životov nenarodených detí.

Poslankyňa Jana Bittó Cigániková sa opakovane správa vulgárne, hystericky a celkovo nedôstojne v pozícii poslanca NR SR, pričom z medializovaných informácií vyvstáva aj podozrenie z účasti na fyzickej potýčke s poslaneckou kolegyňou,“ napísal Čepček.

Cigániková sa na margo návrhu v médiách vyjadrila, že návrh na jej odvolanie z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru sa netýka odborných pochybení, ale poslanca irituje najmä jej boj za práva žien a za práva LGBTI+ komunity.

Viac k témam: odvolanie Cigánikovej
Zdroj: Webnoviny.sk – Jana Bittó Cigániková končí ako predsedníčka zdravotníckeho výboru, poslanci ju v tajnom hlasovaní odvolali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *