Home / SLOVENSKO / Peter Kubovič bude novým šéfom ÚVO, bol jediným kandidátom

Peter Kubovič bude novým šéfom ÚVO, bol jediným kandidátom

9.11.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 9. novembra 12:39

Novým predsedom Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) bude od 10. novembra Peter Kubovič. Pri verejnom hlasovaní v parlamente v stredu získal podporu 85 poslancov, proti bolo desať, zdržalo sa sedem a nehlasovalo 39 zo 141 prítomných zákonodarcov. Kubovič bol jediným kandidátom na predsedu ÚVO, ktorého navrhla vláda.

Kubovič na čele úradu nahradí doterajšieho predsedu Miroslava Hliváka, ktorý bol vo funkcii viac ako päť rokov. Výberová komisia predtým odporučila vláde navrhnúť na voľbu za šéfa úradu aj Tomáša Lepieša vzhľadom na vyrovnané hodnotenie oboch kandidátov na verejnom vypočutí v septembri.

V minulosti sa Kubovič trikrát zúčastnil vo výberových konaniach na predsedu ÚVO, na štvrtý pokus bol už úspešný. V súčasnosti je ešte členom odvolacej Rady ÚVO a špecialistom obstarávania v štátnej spoločnosti Slovenská elektrizačná prenosová sústava, a. s. Predtým pôsobil ako vedúci odboru verejného obstarávania v meste Trnava a dlhodobo na rôznych postoch aj na ÚVO. Prednášaniu o problematike verejného obstarávania sa venuje od roku 2005.

Zdroj: Webnoviny.sk – Peter Kubovič bude novým šéfom ÚVO, bol jediným kandidátom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health&Care: Už len na entuziazme mladých lekárov nemôže stáť naše zdravotníctvo

Zastaraný obsah výučby a slabá príprava medikov do praxe. Chátrajúce nemocnice s biednym vybavením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *