Home / SLOVENSKO / Na súde pokračuje pojednávanie v prípade vraždy bosa sýkorovcov, verdikt by mohol padnúť už na jar

Na súde pokračuje pojednávanie v prípade vraždy bosa sýkorovcov, verdikt by mohol padnúť už na jar

9.11.2022 (Webnoviny.sk) – Na pôde Okresného súdu Bratislava I v stredu pokračuje hlavné pojednávanie v starej kauze vraždy údajného zakladateľa zločineckej skupiny sýkorovci Miroslava Sýkoru. V rámci procesu už súd vypočul všetkých pôvodne navrhovaných svedkov, čítajú sa preto listinné dôkazy navrhnuté prokuratúrou.

Verdikt môže padnúť už na jar

Pojednávanie by malo pokračovať aj vo štvrtok (10. novembra), keď ešte obhajoba môže predložiť návrhy na vykonanie dôkazov. Predpokladá sa, že verdikt by v tomto prípade mohol byť vynesený na jar budúceho roku.

Pred súdom v tejto kauze stoja štyria obžalovaní. Ľuboš F., označovaný za šéfa podsvetia v Nitre, bol podľa obžaloby organizátorom vraždy. Marek L., Richard B., ktorý čelí obžalobe aj v kauze skupiny takáčovcov, a Milan M. sa zase na skutku podieľali ako spolupáchatelia.

Všetci štyria obžalovaní svoju vinu odmietajú. Podľa prokuratúry tvorila štvorica skupinu, do ktorej patrili dnes už nebohí Peter K., prezývaný Duran, a Radoslav L., policajt a brat Mareka L.

Boj o vplyv v podsvetí

Na vražde Sýkoru mal údajne záujem predovšetkým Duran, pričom išlo o spor o vplyv v podsvetí a zisky z nezákonnej činnosti. Duran nakoniec zahynul krátko po Sýkorovi pri výbuchu auta, Radoslava L. zastrelili.

Miroslava Sýkoru zastrelili vo februári 1997 na parkovisku pred bratislavským hotelom Holiday Inn. Na následky zranení zomrel v nemocnici aj jeho vodič Peter Radič.

Na predošlých pojednávaniach v tomto prípade ako svedkovia vypovedali napríklad odsúdení príslušníci podsvetia Mikuláš Černák, Miloš Kaštan, Róbert Lališ, Ladislav Bališ a Juraj Ondrejčák alebo bývalý šéf Slovenskej informačnej služby Ivan Lexa. Súd tento prípad prejednáva od roku 2015.

Viac k témam: Súdy, Sýkorovci, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Na súde pokračuje pojednávanie v prípade vraždy bosa sýkorovcov, verdikt by mohol padnúť už na jar © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *