Home / SVET / Ukrajinská armáda tvrdí, že v Luhanskej oblasti napreduje napriek značnej ruskej obrane

Ukrajinská armáda tvrdí, že v Luhanskej oblasti napreduje napriek značnej ruskej obrane

8.11.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinské jednotky pokračujú v postupe v Luhanskej oblasti napriek „obrovskému množstvu“ ruských záloh, ktoré do oblasti prichádzajú. Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na šéfa regionálnej vojenskej správy v Luhanskej oblasti Serhija Hajdaja.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako povedal v ukrajinskej televízii, ozbrojené sily postupujú, ale podľa neho „treba vziať do úvahy, že existujú určité špecifiká Luhanskej oblasti“. „Ruským okupačným jednotkám sa tam podarilo priviesť obrovské množstvo vojakov, podarilo sa im vybudovať obranné stavby, zamínovať veľmi veľké územie, takže postup je dosť opatrný,“ povedal.

Ukrajinská armáda sa začala zameriavať na Luhanskú oblasť v septembri po tom, ako rýchlo postúpila cez Charkovskú oblasť. Podľa Hajdaja sa v Luhanskej oblasti momentálne nachádza veľký počet čerstvo zmobilizovaných Rusov. Dodal, že okupanti sa pokúšajú o „nejaké nepochopiteľné protiofenzívne akcie“. Hajdaj predpovedá, že Rusi utrpia ťažké straty, keďže boje pri mestách Svatove a Kreminna budú pokračovať.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská armáda tvrdí, že v Luhanskej oblasti napreduje napriek značnej ruskej obrane © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *