Home / SVET / Ruský oligarcha Prigožin zasahoval do amerických volieb a plánuje v tom pokračovať

Ruský oligarcha Prigožin zasahoval do amerických volieb a plánuje v tom pokračovať

7.11.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský oligarcha Jevgenij Prigožin v pondelok priznal, že zasahoval do volieb v Spojených štátoch, a povedal, že v tom bude pokračovať. Po prvý raz tak potvrdil obvinenia, ktoré roky odmietal.

Zasahovali sme, zasahujeme a budeme naďalej zasahovať. Opatrne, precízne, chirurgicky a vlastným spôsobom,“ uviedol Prigožin vo vyjadreniach, ktoré zverejnili jeho hovorcovia na sociálnych sieťach.

Prigožin, tucet ďalších ruských štátnych príslušníkov a tri ruské spoločnosti boli obvinení z vedenia skrytej kampane na sociálnych sieťach zameranej na podnecovanie nezhôd a rozdeľovanie americkej verejnej mienky pred prezidentskými voľbami v USA v roku 2016.

Obvinení boli v roku 2018 v rámci vyšetrovania osobitného zástupcu Roberta Muellera. Ministerstvo spravodlivosti v roku 2020 zamietlo obvinenia voči dvom z obžalovaných firiem.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Prigožin, ktorý je známy ako „Putinov šéfkuchár“ pre svoje cateringové kontrakty s Kremľom, účasť na zasahovaní do volieb doteraz popieral. Predtým tiež poprel väzby na Vagnerovcov, ale v septembri sa priznal k založeniu a financovaniu tejto žoldnierskej skupiny v roku 2014 a začal otvorene hovoriť o ich zapojení do vojny na Ukrajine.

Viac k témam: Obžaloba, Ovplyvňovanie svedkov, rusko-ukrajinský konflikt, Vagnerovci, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruský oligarcha Prigožin zasahoval do amerických volieb a plánuje v tom pokračovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Západoafrický región Sahel sa stáva koridorom na pašovanie a konfiškáciu drog, upozorňuje OSN

Kokaín je po kanabise druhou najrozšírenejšou drogou v regióne Sahel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *