Home / SVET / Lietadlo spoločnosti Precision Air sa zrútilo do Viktóriinho jazera, zahynulo 19 osôb (video)

Lietadlo spoločnosti Precision Air sa zrútilo do Viktóriinho jazera, zahynulo 19 osôb (video)

6.11.2022 (Webnoviny.sk) – Lietadlo tanzánskej leteckej spoločnosti Precision Air sa v nedeľu ráno zrútilo do Viktóriinho jazera pri klesaní smerom k letisku v meste Bukoba. Tamojší premiér Kassim Majaliwa vyhlásil, že pri nehode zahynulo 19 ľudí.

Spoločnosť Tanzania Broadcasting Corporation oznámila, že haváriu spôsobilo zlé počasie. Miestne úrady predtým uviedli, že 26 ľudí z celkového počtu 43, ktorí boli na palube, sa podarilo zachrániť a previezť do nemocnice. Nie je jasné, či niekto zo zachránených zomrel v nemocnici.

Správy v médiách ukázali fotografie lietadla, ktorého veľká časť bola ponorená v jazere. „Podarilo sa nám zachrániť pomerne veľa ľudí. Keď bolo lietadlo asi 100 metrov nad zemou, natrafilo na problémy a zlé počasie. Pršalo a lietadlo sa ponorilo do vody,“ povedal novinárom veliteľ polície v provincii Kagera William Mwampaghale a dodal, že záchranné práce pokračujú.

Viac k témam: Havária lietadla, Obete
Zdroj: Webnoviny.sk – Lietadlo spoločnosti Precision Air sa zrútilo do Viktóriinho jazera, zahynulo 19 osôb (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *