Home / SLOVENSKO / Referendum je iba platená volebná kampaň Smeru. Zneužívať frustráciu ľudí počas najväčšej krízy považuje Remišová za chrapúnstvo

Referendum je iba platená volebná kampaň Smeru. Zneužívať frustráciu ľudí počas najväčšej krízy považuje Remišová za chrapúnstvo

6.11.2022 (Webnoviny.sk) – Referendum o predčasných voľbách by sa konať nemuselo, ak by poslanci strany Za ľudí, ktorí sú v parlamente už iba dvaja, zahlasovali s opozíciou za zmenu ústavy, čím by sa celá vec jednoducho vyriešila a ušetrili by sa nielen finančné prostriedky, ale vyriešila by sa i ústavná kríza.

Uviedol to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút dvanásť podpredseda strany Smer-SD a podpredseda parlamentu Národnej rady Juraj Blanár o možnosti skrátiť volebné obdobie referendom.

Chrapúnstvo Smeru

„Organizovať referendum a zneužívať frustráciu ľudí počas najväčšej krízy, ktorú tu máme, pokladám za cynizmus a za arogantné, sebecké chrapúnstvo,“ prezradila Veronika Remišová o tom, čo si o celej záležitosti okolo referenda myslí.

„Čo sme sa z reakcie pani Remišovej dozvedeli? Že ústavou garantované právo na referendum, ktoré je definované petičným právom, je de facto chrapúnstvo, a že tých milión ľudí, ktorí to podpísali, sú chrapúni. To je výsledok toho, čo povedala pani Remišová,“ skonštatoval Blanár na margo slov šéfky koaličnej strany Za ľudí.

„Dôležitejšie je to, o čom to referendum je, a nie to, či je pani prezidentka nestranná, keď vyhlásila, že nebude ľudí vyzývať ísť na referendum, ale zároveň im v tom nebude brániť. Referendum je však v prvom rade o tom, že je to volebná kampaň Smeru a Hlasu,“ uviedla podpredsedníčka vlády, ministerka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová.

Platená volebná kampaň

Rozoštvávať ľudí v čase, keď tu podľa šéfky Za ľudí je najväčšia energetická kríza, ktorá bude vrcholiť v januári, teda vyhadzovať peniaze na ich vlastnú volebnú kampaň ukrytú za referendom, je sebecké, cynické a najmä neúctivé voči občanom Slovenska.

Veronika Remišová je presvedčená, že strana Smer-SD si vyjadreniami, že ak koalícia podporí zmenu ústavy o predčasných voľbách a oni im za to podporia všetky návrhy na pomoc ľuďom, berie občanov za rukojemníkov.

„Môj bývalý učiteľ by to nazval, že je to miešanie špinavých ponožiek s čistým príborom,“ zareagoval Juraj Blanár na slová Veroniky Remišovej a dodal, že aj voľby sú teda politická kampaň za štátne peniaze, lebo aj tie sú platené z financií štátu.

Referendum je najvyššia forma demokracie

„Referendum nepodporovala iba strana Smer-SD, ale aj iné politické strany a tiež Jednota dôchodcov Slovenska, a prezidentka tak svojím vyjadrením ukázala, že nie je prezidentkou všetkých občanov Slovenska,“ uviedol podpredseda Smeru-SD, podľa ktorého referendum je najvyššia forma demokracie.

Ľudia sa budú môcť v referende vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady, čo má zabezpečiť zmena ústavy.

Blanár si myslí, že nízka účasť v nedávnych župných a komunálnych voľbách bola aj kvôli tomu, že prezidentka aj po druhýkrát zmarila referendum, ktoré inicioval Smer-SD spolu s ďalšími opozičnými stranami.

Viac k témam: Referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Referendum je iba platená volebná kampaň Smeru. Zneužívať frustráciu ľudí počas najväčšej krízy považuje Remišová za chrapúnstvo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na muníciu pre Ukrajinu sa vyzbieralo už viac ako 3,5 milióna eur. O slovenskej zbierke píšu aj zahraničné médiá

Zbierka na múniciu pre Ukrajinu bude aj naďalej pokračovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *