Home / SVET / Izraelskí vojaci zastrelili na Západnom brehu Jordánu palestínskeho mladíka, ktorý hádzal kamene na izraelské autá

Izraelskí vojaci zastrelili na Západnom brehu Jordánu palestínskeho mladíka, ktorý hádzal kamene na izraelské autá

6.11.2022 (Webnoviny.sk) – Palestínske ministerstvo zdravotníctva v sobotu uviedlo, že izraelské sily zastrelili na okupovanom Západnom brehu Jordánu mladého muža.

Osemnásťročného Musaba Nofala zasiahla guľka do hrudníka a zomrel v nemocnici v meste Ramalláh. Pri incidente bol vážne zranený ešte jeden Palestínčan.

Izraelská armáda informovala, že Nofal spolu s ďalším mužom hádzali kamene na izraelské vozidlá idúce po ceste neďaleko Silwadu, pričom poškodili niekoľko áut. Vojaci následne na oboch spustili ostrú paľbu.

Tento incident bol najnovším v rámci izraelsko-palestínskych bojov na Západnom brehu Jordánu a vo východnom Jeruzaleme, ktoré si tento rok vyžiadali viac ako 130 obetí na životoch, čím sa stal rok 2022 najsmrteľnejším od roku 2005, keď OSN začala monitorovať počty obetí.

Židovský štát od vojny v roku 1967 okupuje územia na Západnom brehu Jordánu, v Pásme Gazy a vo východnom Jeruzaleme. Práve tieto oblasti chcú Palestínčania pre vytvorenie svojho budúceho štátu.

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, Západný breh Jordánu
Zdroj: Webnoviny.sk – Izraelskí vojaci zastrelili na Západnom brehu Jordánu palestínskeho mladíka, ktorý hádzal kamene na izraelské autá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *