Home / SLOVENSKO / Strana Hlas-SD je sklamaná z vyjadrenia prezidentky Čaputovej, hlava štátu totiž nevyzvala občanov k referendu za predčasné voľby

Strana Hlas-SD je sklamaná z vyjadrenia prezidentky Čaputovej, hlava štátu totiž nevyzvala občanov k referendu za predčasné voľby

5.11.2022 (Webnoviny.sk) – Opozičná strana Hlas-SD rešpektuje vyhlásenie termínu referenda prezidentkou SR. Dúfajú, že sa toto vyhlásenie nestane zámienkou pre poslancov Národnej rady SR (NR SR), aby opäť odsunuli rokovanie o zmene ústavy.

Zmena ústavy

Hlas-SD vyzýva všetkých poslancov NR SR, aby zmenu ústavy schválili už v parlamente a neprenášali svoju zodpovednosť v tejto mimoriadne dôležitej otázke na slovenských občanov. Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa strany Hlas-SD Patrícia Medveď Macíková.

Strana sa vyjadrila, že umožnenie konania predčasných volieb, či už prostredníctvom parlamentu, alebo ďalšieho referenda, je stále povinnosťou a verejným prísľubom Igora Matoviča (OĽaNO), Richarda Sulíka (SaS) aj Borisa Kollára (Sme rodina).

Zneváženie priamej demokracie

Predstavitelia Hlasu sú sklamaní z vyjadrenia prezidentky, že nebude vyzývať občanov na účasť v referende. Ide o zneváženie priamej demokracie a možnosť občanov aktívne zasahovať do správy veci verejných.

„Ani jeden z troch najvyšších ústavných činiteľov nevyzval prostredníctvom verejnoprávnych médií ľudí na účasť v krajských a komunálnych voľbách a rozhodnutie prezidentky nevyzvať ľudí na účasť je pokračovaním nezdravého trendu nerešpektovania občana ako jediného nositeľa moci v SR. Zodpovedný politik sa nesmie báť nechať ľuďom vystaviť zrkadlo svojej práci či už vo voľbách, alebo v referende,“ uzavrela strana vo svojom stanovisku.

Viac k témam: Referendum o predčasných voľbách, Zmena ústavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Strana Hlas-SD je sklamaná z vyjadrenia prezidentky Čaputovej, hlava štátu totiž nevyzvala občanov k referendu za predčasné voľby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *