Home / SLOVENSKO / Študenti sa radikalizujú prostredníctvom sociálnych platforiem, konštatoval Heger

Študenti sa radikalizujú prostredníctvom sociálnych platforiem, konštatoval Heger

4.11.2022 (Webnoviny.sk) – Radikalizácia študentov sa za posledné obdobie množí a podľa výpovedí študentov sa tak deje prostredníctvom sociálnych platforiem. Uviedol pre médiá premiér SR Eduard Heger (OĽaNO). „Inšpiráciu nachádzajú v zahraničí, čo je o to smutnejšie,“ povedal premiér. Zdôraznil, že musia zabezpečiť bezpečnosť na školách.

Sú to naše deti, chceme, aby sa v školách vzdelávali a boli tam v bezpečí. Veľmi intenzívnu diskusiu vedieť s ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR Janom Horeckým, taktiež ideme budúci týždeň do Fínska, aby sme sa v tejto oblasti inšpirovali,“ informoval Heger.

Na sever s nimi podľa Hegerových slov pocestuje i prezident Policajného zboru Štefan Hamran. „Chceme sa pozrieť na to, akým spôsobom polícia a rezort školstva spolupracujú. Taktiež vypracujeme konkrétnu analýzu a postup, ako to zlepšiť,“ uzavrel Heger.

Na strednej odbornej škole v Novákoch v okrese Prievidza vo štvrtok na začiatku vyučovania začal tínedžer behať po škole so sekerou v ruke. Podľa informácií TV JOJ sekol jedno dievča do čela a zraniť mal aj ďalšieho chlapca.

Po útoku zo školy ušiel. Policajti nasadili psovodov a po žiakovi pátrali. Chytili ho 500 metrov od školy v neďalekom poli. „Policajti útočníka v krátkom čase po útoku zadržali. Zranenie, ktoré napadnutá osoba utrpela, našťastie, nie je vážne,“ uviedla polícia.

Viac k témam: Napadnutie, Sociálne siete
Zdroj: Webnoviny.sk – Študenti sa radikalizujú prostredníctvom sociálnych platforiem, konštatoval Heger © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *