Home / SLOVENSKO / Referendum je zúfalý pokus Fica dostať sa opäť k moci, tvrdí OĽaNO a považuje to za zbytočné mrhanie peniazmi

Referendum je zúfalý pokus Fica dostať sa opäť k moci, tvrdí OĽaNO a považuje to za zbytočné mrhanie peniazmi

4.11.2022 (Webnoviny.sk) – Referendum o predčasných voľbách bude predvolebnou kampaňou opozície za štátne peniaze. Napísalo to koaličné hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) na sociálnej sieti. Ako ďalej uviedlo, rozhodnutie prezidentky SR Zuzany Čaputovej vypísať referendum však rešpektuje.

Zbytočné mrhanie peniazmi

„Samotné referendum predsedu opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica považujeme za zbytočné mrhanie peniazmi všetkých daňových poplatníkov,“ myslia si v OĽaNO. Taktiež upozorňujú, že sa tak deje práve v ťažkých časoch celosvetovej energetickej krízy a obrovskej inflácie.

Hnutie je presvedčené, že nejde o nič iné iba o „zúfalý pokus“ bývalého premiéra o návrat k moci a zabezpečenie si beztrestnosti. „Sám Fico pritom predčasné voľby v minulosti prirovnával k prevratu,“ uviedlo hnutie.

Podľa Remišovej je to zbytočné

Vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová pokladá referendum za zbytočné. „Zbytočne vyhodené milióny na kampaň Smer-SD a strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD). V čase krízy je to zvlášť nezodpovedné k občanom Slovenska,“ uzavrela.

Referendum o predčasných voľbách

Na základe petície občanov, ktorá bola doručená 26. októbra 2022, vydá prezidentka SR Zuzana Čaputová 4. novembra rozhodnutie o vyhlásení referenda. Ako uviedla, vyhlásenie referenda je vyjadrením rešpektovania občanov a za deň konania referenda určila sobotu 21. januára 2023. Zároveň sa však vyjadrila, že nebude vyzývať ľudí k účasti na referende. Čaputová o tom informovala vo svojom vyhlásení pre médiá.

Viac k témam: energetická kríza, Inflácia, Referendum o predčasných voľbách
Zdroj: Webnoviny.sk – Referendum je zúfalý pokus Fica dostať sa opäť k moci, tvrdí OĽaNO a považuje to za zbytočné mrhanie peniazmi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *