Home / SVET / Mjanmarský súd udelil bývalému poslancovi zo strany zosadenej líderky Aun Schan Su Ťij 173 rokov väzenia

Mjanmarský súd udelil bývalému poslancovi zo strany zosadenej líderky Aun Schan Su Ťij 173 rokov väzenia

3.11.2022 (Webnoviny.sk) – Mjanmarský súd uznal bývalého poslanca zo strany zosadenej líderky Aun Schan Su Ťij za vinného z terorizmu a udelil mu 148-ročný trest odňatia slobody. Po pripočítaní k doterajším rozsudkom tak jeho trest odňatia slobody dosiahol už 173 rokov.

Trest, ktorý v pondelok dostal 52-ročný Win Myint Hlaing, je zrejme najdlhší aký dostal ktokoľvek zo zadržaných členov vlády alebo strany Su Ťij po vojenskom prevrate z 1. februára 2021. Úrady však už popravili najmenej štyroch politických aktivistov, ktorých odsúdili za terorizmus.

Národná liga pre demokraciu v máji uviedla, že zatkli 917 predstaviteľov a členov strany a 701 armáda stále zadržiava. Su Ťij, ktorú zatkli v deň, keď armáda prevzala moc, už tiež uznali za vinnú v súvislosti s niekoľkými obvineniami a odsúdili ju na 26 rokov väzenia.

Jej priaznivci tvrdia, že obvinenia voči nej boli vymyslené, aby ju zdiskreditovali a zabránili jej zúčastniť sa na ďalších voľbách, ktoré by sa mali konať v roku 2023.

Viac k témam: Terorizmus, vojenský prevrat
Zdroj: Webnoviny.sk – Mjanmarský súd udelil bývalému poslancovi zo strany zosadenej líderky Aun Schan Su Ťij 173 rokov väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

USA a Británia uvalili pre útok proti Izraelu nové sankcie na Irán, majú zasiahnuť výrobu dronov

Teherán vyhlásil, že svoj útok z 13. apríla vykonal v odvete za údajný izraelský úder na iránsky konzulát v sýrskom Damasku, pri ktorom zomreli vojenskí predstavitelia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *