Home / SVET / Bezpečnostná rada zamietla výzvu Ruska na vyšetrovanie biologických zbraní na Ukrajine

Bezpečnostná rada zamietla výzvu Ruska na vyšetrovanie biologických zbraní na Ukrajine

3.11.2022 (Webnoviny.sk) – Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov (BR OSN) v stredu zamietla pokus Ruska o zriadenie výboru na vyšetrovanie jeho nepodložených tvrdení, že Ukrajina a USA sa angažujú vo „vojenských biologických“ aktivitách porušujúcich dohovor zakazujúci používanie biologických zbraní.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruskú rezolúciu podporila len Čína. Spojené kráľovstvo, USA a Francúzsko hlasovali proti a 10 ďalších členov rady sa zdržalo hlasovania. Rezolúciu neschválili, pretože nezískala minimálne deväť hlasov „áno“ potrebných na prijatie.

Rusko minulý týždeň členom BR OSN rozposlalo návrh rezolúcie a 310-stranový dokument, v ktorých tvrdí, že v biologických laboratóriách na Ukrajine sa s podporou amerického ministerstva obrany koná vojenská biologická činnosť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Výsledok hlasovania odráža pretrvávajúci odpor a skepticizmus rady voči činom Ruska od začiatku jeho invázie na Ukrajinu. Rada však dosiaľ nemohla podniknúť akékoľvek kroky proti ruskej vojenskej ofenzíve, pretože Rusko má právo veta.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Bezpečnostná rada zamietla výzvu Ruska na vyšetrovanie biologických zbraní na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *