Home / SVET / Vláda Donalda Trumpa uvalila sankcie na ukrajinských separatistov a ruských politikov

Vláda Donalda Trumpa uvalila sankcie na ukrajinských separatistov a ruských politikov

WASHINGTON 26. januára (WebNoviny.sk) – Vláda Donalda Trumpa uvalila sankcie na 21 osôb a deväť firiem, ktoré boli zapletené do ruskej anexie Krymu na Ukrajine. Americké ministerstvo financií uviedlo, že 11 z týchto osôb sú ukrajinskí proruskí separatisti.

Niektorí z nich majú v samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republike funkcie ako minister financií, hospodárstva, spravodlivosti či bezpečnosti.

Odporúčame:
Volný obchod musí byť férový a recipročný, vyjadril sa americký prezident Trump

Spojené štáty tiež sankcionujú niekoľko vládnych predstaviteľov Ruska, vrátane námestníka ministra energetiky Andreja Čerezova, na ktorého už uvalila sankcie aj Európska únia. Sankcie sa budú týkať aj niekoľkých firiem, ktoré sa podieľali na budovaní infraštruktúry na Kryme.

Rusko anektovalo ukrajinský Krym v roku 2014, pričom medzinárodné spoločenstvo túto anexiu neuznalo. Nové sankcie USA ohlásili počas stretnutia amerického ministra zahraničných vecí Rexa Tillersona s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom v švajčiarskom Davose.

Viac k témam: Donald Trump, Rusko, sankcie, Ukrajina, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda Donalda Trumpa uvalila sankcie na ukrajinských separatistov a ruských politikov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruskí vojaci sa podľa Zelenského nedostali k najsilnejšej línii obrany v Charkovskej oblasti (video)

Prvá línia nie je na hraniciach. Je nemožné tam postaviť opevnenia, pretože našich ľudí zabíjali ruské zbrane, uviedol Zelenskyj.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *