Home / SVET / Na Václavskom námestí v Prahe sa zišli davy ľudí na protivládnom proteste, rečnil aj bývalý český premiér Paroubek

Na Václavskom námestí v Prahe sa zišli davy ľudí na protivládnom proteste, rečnil aj bývalý český premiér Paroubek

28.10.2022 (Webnoviny.sk) – V Prahe na Václavskom námestí sa koná demonštrácia proti vláde. Podporovatelia iniciatívy Česká republika na 1. mieste na demonštrácii tiež žiadajú predčasné voľby, vystúpenie z medzinárodných organizácií či rokovania s Ruskom o plyne.

Podľa polície sa na námestí zišli nižšie desaťtisícky ľudí, medzi rečníkmi bol aj bývalý premiér Jiří Paroubek.

Radikálni odporcovia vlády zbierajú na Václavskom námestí podpisy do petície požadujúcej od prezidenta odvolanie vlády. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz.

V hornej časti námestia zase niekoľko desiatok ľudí vyjadruje nesúhlas s demonštráciou. Majú ukrajinské vlajky, vlajky Európskej únie či transparent s nápisom Sláva Ukrajine. Stráži ich niekoľko policajtov.

Viac k témam: protivládny protest
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Václavskom námestí v Prahe sa zišli davy ľudí na protivládnom proteste, rečnil aj bývalý český premiér Paroubek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *