Home / SLOVENSKO / Pellegrini a Fico sú najdôveryhodnejšími lídrami politických strán, Matovič a Remišová sú v spoločnosti Kotlebu

Pellegrini a Fico sú najdôveryhodnejšími lídrami politických strán, Matovič a Remišová sú v spoločnosti Kotlebu

27.10.2022 (Webnoviny.sk) – Najdôveryhodnejším lídrom politickej strany je podľa prieskumu Peter Pellegrini (Hlas-SD), na ktorého sa spolieha 27,9 percenta opýtaných. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý pre agentúru SITA vykonala agentúra Polis Slovakia na vzorke 1 013 respondentov. Bol realizovaný od nedele 16. októbra do soboty 22. októbra.

Po Pellegrinim dôveruje najviac opýtaných predsedovi Smeru-SD Robertovi Ficovi, a to 23,9 percenta. Ako tretieho najdôveryhodnejšieho lídra vnímajú respondenti predsedu SaS Richarda Sulíka, získal 22,4 percenta hlasov. Nasleduje líder hnutia Sme rodina Boris Kollár, ktorému dôveruje 18,4 percenta opýtaných.

Predsedovi strany Život-NS Tomášovi Tarabovi dôveruje 15 percent a predsedovi hnutia Republika Milanovi Uhríkovi 13,9 percenta opýtaných.

Najnedôveryhodnejšími lídrami politických strán sú predseda strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba, ktorému neverí 85,2 percenta respondentov. Tiež líder OĽaNO Igor Matovič, ktorému nedôveruje 89 percent voličov, a líderka Za ľudí Veronika Remišová, ktorej nedôveruje 83,6 percenta opýtaných.

Viac k témam: Prieskum, Prieskum dôveryhodnosti politikov
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini a Fico sú najdôveryhodnejšími lídrami politických strán, Matovič a Remišová sú v spoločnosti Kotlebu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *