Home / SVET / Putin sledoval manévre strategických jadrových síl, odpálili aj balistickú strelu Jars

Putin sledoval manévre strategických jadrových síl, odpálili aj balistickú strelu Jars

26.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin v stredu sledoval cvičenia ruských strategických jadrových síl zahŕňajúcich niekoľko cvičných odpálení balistických a riadených striel, ktoré mali dokázať silu krajiny v čase vysokého napätia pre jej agresiu na Ukrajine.

Odveta za jadrový útok

Ruský minister obrany Sergej Šojgu informoval Putina, že cieľom manévrov bolo simulovať „masívny jadrový útok“ Ruska ako odvetu za jadrový útok naň.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Počas stredajších cvičení ruské sily odpálili z odpaliska v Plesecku medzikontinentálnu balistickú strelu Jars, z ponorky v Barentsovom mori strelu Sineva a strategické bombardéry Tu-95 odpálili strely s plochou dráhou letu na cvičné ciele.

Putinove varovania

Kremeľ vo vyhlásení uviedol, že všetky úlohy stanovené pre cvičenia boli splnené a všetky rakety, ktoré boli testované, dosiahli svoje určené ciele.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Americká administratíva v utorok povedala, že Rusko oznámilo svoj zámer uskutočniť rutinné cvičenia týkajúce sa svojich jadrových kapacít. Pentagon a ministerstvo zahraničných vecí USA uviedli, že Rusko dodržalo podmienky poslednej dohody medzi USA a Ruskom o kontrole zbrojenia, keď informovalo Washington o nadchádzajúcich testoch.

Manévre sa uskutočnili po Putinových varovaniach, že je pripravený využiť „všetky dostupné prostriedky“ na odradenie útokov na ruské územie, čím zjavne odkazoval na jadrový arzenál.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin sledoval manévre strategických jadrových síl, odpálili aj balistickú strelu Jars © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *