Home / SLOVENSKO / V prípade streľby na Zámockej sa vynárajú nové skutočnosti, operátor linky 158 môže prísť o miesto

V prípade streľby na Zámockej sa vynárajú nové skutočnosti, operátor linky 158 môže prísť o miesto

26.10.2022 (Webnoviny.sk) – Postup pri pátraní po strelcovi, ktorý v bratislavskom bare Tepláreň zabil dvoch ľudí, má za následok začatie konania o ukončení služobného pomeru voči jednému príslušníkovi Policajného zboru zo strany krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Informuje o tom denník Nový čas.

Streľba na Zámockej ulici v Bratislave

Podľa denníka totiž v čase policajného pátrania po strelcovi oznámil muž na linku 158 polohu páchateľa, ktorý sa mal pohybovať na ulici Jaskový rad pri bývalom klube Obluda.

Na linke informáciu o polohe páchateľa podľa Nového času síce prijali, nič s ňou však ďalej neurobili. Telo strelca sa našlo náhodne až ráno.

Operátor urobil všetko potrebné

Zároveň však denník konštatuje, že predmetný operátor urobil všetko, ako mal.

„Úlohou operátora je správne miesto lokalizovať, aby tam bola hliadka čo najrýchlejšie. Policajt, ktorý prijal hovor, teda svoju prácu urobil dobre. Informáciu pridelil do jedného priečinku, ako mu to kázal operačný dôstojník, aby to mali na jednom mieste,“ napísal denník.

Keď však operátor poslal oznam operačnému dôstojníkovi, ten podľa všetkého toto hlásenie opomenul, a preto hliadka na miesto neprišla. Operátorovi podľa Nového času nadriadení vyčítali, že mal informáciu o lokalizácii ísť oznámiť do druhej miestnosti.

„On mal však vtedy desiatky hlásení – ísť za ním (operačným dôstojníkom) mohol, ale jeho povinnosť to nebola,“ konštatuje denník.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Začaté bolo trestné stíhanie

Prezídium Policajného zboru zároveň pre Nový čas uviedlo, že z priebežného interného preverovania postupov boli identifikované skutočnosti, na základe ktorých dal prezident Policajného zboru Štefan Hamran podnet na Úrad inšpekčnej služby na vykonanie kontroly a podnet, na základe ktorého bolo v jednom prípade začaté trestné stíhanie.

Viac k témam: LGBTQI+, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – V prípade streľby na Zámockej sa vynárajú nové skutočnosti, operátor linky 158 môže prísť o miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *