Home / SLOVENSKO / Kollár sa zastal policajta, ktorý pri cestnej kontrole vyletel na cudzinca. Je rád, že sa „nepokakal“ a dal by mu aj odmenu

Kollár sa zastal policajta, ktorý pri cestnej kontrole vyletel na cudzinca. Je rád, že sa „nepokakal“ a dal by mu aj odmenu

26.10.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) sa zastal policajta, ktorý na medializovanom videu použil vulgarizmus voči mužovi, ktorého zastavili na diaľnici D2. Ako napísal v stredu na svojom profile na sociálnej sieti, k služobnému postupu policajta nemá výhrady.

„Kľudne aj odmenu by som mu dal. A či by som ho riešil? Áno, napomenutím, nech nepoužíva vulgárne slová,“ uviedol Kollár.

Policajt sa „nepokakal“

Na videu vidieť, ako muž hovoriaci po rusky alebo ukrajinsky niečo hovorí policajtovi, ktorý sedí v aute a ktorého si pritom nakrúca na mobil. Policajt mu vysvetľuje, že vodič neuhradil diaľničnú známku. Vzápätí sa rozčúli a povie „čo ma ty tu poučuješ, do p…“ a rázne vystúpi z auta, po čom video končí.

„To, čo si tu dovoľujú niektorí “utečenci” na drahých autách a myslia si, že nám tu budú skákať po hlave, že nebudú nič rešpektovať, ako si to dovolia doma na Ukrajine, tak tieto maniere si priviezli aj k nám. Mýlia si našu pohostinnosť so svojou svojvôľou, sú veľakrát drzí a nerešpektujú ani Policajný zbor,“ napísal Kollár. Dodal, že je rád, že sa policajt „nepokakal“ a nepustil vodiča bez pokuty.

Bez vodičáku a diaľničnej známky

Ako napísala bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, hliadka bratislavských dopravných policajtov kontrolovala na diaľnici D2 elektronické diaľničné známky a zákaz požívania alkoholu vodičmi pred alebo počas jazdy.

Zastavila vozidlo Volkswagen, pričom pri kontrole zistila, že vodič u seba nemá vodičský preukaz a nemá ani uhradenú diaľničnú známku. Dostal pokutu 200 eur, ktorú odmietol zaplatiť a podpísať. Preto s ním policajt spísal na mieste správu o výsledku objasňovania priestupku na úseku cestnej dopravy, ktorú rovnako odmietol podpísať a vyjadriť sa k nej.

Keďže nemal uhradenú diaľničnú známku, príslušníci mu zadržali osvedčenie o evidencii vozidla, tabuľky s evidenčným číslom a zakázali ďalšiu jazdu, „kým neodstráni závadu“.

Muž mal byť arogantný a drzý

Spolujazdec si činnosť policajtov nahrával na mobil a vchádzal do bezprostrednej bezpečnostnej zóny policajta.

„Opakované výzvy policajta, aby opustil jeho bezpečnostnú zónu, muž ignoroval, k policajtom sa správal arogantne a drzo, a do bezpečnostnej zóny policajta vošiel aj počas toho, ako sedel v služobnom vozidle. Policajt voči arogantnému mužovi následne rázne vystúpil, pričom k použitiu donucovacích prostriedkov nedošlo, rovnako nedošlo k zraneniu žiadnych osôb,“ informovala polícia s dodatkom, že bezprostredná reakcia policajta voči tomuto mužovi bude vyhodnotená v rámci disciplinárneho konania jeho priamym nadriadeným.

Viac k témam: policajna kontrola, Video, Vodičský preukaz
Zdroj: Webnoviny.sk – Kollár sa zastal policajta, ktorý pri cestnej kontrole vyletel na cudzinca. Je rád, že sa „nepokakal“ a dal by mu aj odmenu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *