Home / šport / Hokej / Juraj Slafkovský je stále zranený, vynechá ďalší zápas NHL

Juraj Slafkovský je stále zranený, vynechá ďalší zápas NHL

25.10.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský vynechá v zámorskej NHL už druhý zápas Montrealu Canadiens bez prerušenia.

Problémy so zápästím

Osemnásťročná tohtoročná draftová jednotka totiž počas minulého týždňa utrpela nešpecifikované zranenie v hornej časti tela, malo by ísť o problém so zápästím.

Slafkovský nútene vynechal sobotňajší duel proti Dallasu Stars (2:5) a chýbal aj na pondelkovom tréningu Habs. Canadiens v utorok nastúpia proti Minnesote.

Najmladší strelec gólu v NHL

Košický rodák v tejto sezóne absolvoval zatiaľ päť stretnutí Montrealu. Vo štvrtkovom súboji proti Arizone Coyotes dosiahol premiérový presný zásah aj prvý bod v kanadsko-americkej profilige.

V rovnakom zápase sa však aj zranil. Slafkovský sa vo veku 18 rokov a 204 dní stal najmladším slovenským strelcom gólu v zámorskej profilige.

Juraj Slafkovský v minulej sezóne pôsobil na klubovej úrovni vo Fínsku v TPS Turku. Vo farbách slovenskej reprezentácie bol súčasťou bronzového tímu na ZOH 2022 v čínskom Pekingu, kde sa so siedmimi gólmi stal najlepším strelcom turnaja. Na MS 2022 vo Fínsku bol s deviatimi bodmi (3+6) najproduktívnejším Slovákom.

Viac k témam: NHL, Zranenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Juraj Slafkovský je stále zranený, vynechá ďalší zápas NHL © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *