Home / SLOVENSKO / Tomáš Szabó sa na súde kajal, oľutoval svoju účasť na vražde novinára Kuciaka a Kušnírovej

Tomáš Szabó sa na súde kajal, oľutoval svoju účasť na vražde novinára Kuciaka a Kušnírovej

25.10.2022 (Webnoviny.sk) – Bývalý policajt Tomáš Szabó ľutuje účasť na vražde novinára Jána Kuciaka a podnikateľa Petra Molnára. Povedal to v utorok na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku v rámci vykonávania dokazovania za účelom uloženia trestu v kauze prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku, Daniela Lipšica a Petra Šufliarskeho.

Szabó svoje činy oľutoval

Szabó totiž vo veci prípravy vrážd priznal vinu, súd ho preto v júni tohto roku vyčlenil na samostatné konanie z procesu spojeného aj s prípadom vraždy novinára Jána Kuciaka.

Súd môže Szabóovi, ktorý si momentálne odpykáva trest 25 rokov v ústave s najprísnejším stupňom stráženia práve pre účasť na vražde Kuciaka uložiť nový súhrnný trest alebo upustiť od uloženia trestu, keď bude pôvodný považovať za postačujúci. Podľa znaleckého posudku u neho nemožno vylúčiť priaznivú prognózu resocializácie.

Trest mu vyprší v roku 2043

„V prípade, v ktorom som právoplatne odsúdený mi je ľúto čo sa stalo,“ povedal Szabó. Doplnil, že vinný sa cíti aj vo veci vraždy Kuciaka a Molnára, ako aj vo veci prípravy vrážd prokurátorov.

V kauze vraždy investigatívneho novinára je Szabó už právoplatne odsúdený na 25 rokov väzenia, pričom bol uznaný za vinného aj za podiel na vražde kolárovského podnikateľa Petra Molnára.

Trest mu má vypršať v septembri 2043. V spomenutých prípadoch pritom pôvodne vinu odmietal. V kauze prípravy vrážd prokurátorov zase pôvodne nechcel vypovedať, neskôr názor zmenil. Takisto trojici poškodených zaslal listy s ospravedlnením

Viac k témam: Príprava vraždy, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, Súdy, Vražda Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Tomáš Szabó sa na súde kajal, oľutoval svoju účasť na vražde novinára Kuciaka a Kušnírovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *