Home / SLOVENSKO / Milanová odvolá šéfa SND Drličku, ministerka hovorí o zásadnom zlyhaní slovenského reprezentanta v zahraničí

Milanová odvolá šéfa SND Drličku, ministerka hovorí o zásadnom zlyhaní slovenského reprezentanta v zahraničí

24.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerka kultúry Natália Milanová (OĽaNO) odvolá generálneho riaditeľa Slovenského národného divadla (SND) Mateja Drličku z funkcie. Drlička vo funkcii skončí k 1. novembru.

Vymenovanie dočasného riaditeľa

Príčinou sú Drličkove vyjadrenia počas diskusie v Budapešti, ktoré podľa šéfky rezortu kultúry prekročili hranice slušného správania a kultúrnosti, ktorú by mali umenie a jeho predstavitelia vnášať do spoločnosti.

Podľa Milanovej nezvládol svoju funkciu ako verejný funkcionár zodpovedný za svoje výroky, hoci ako manažér ju zvládol. Počas najbližších dní plánuje ministerka kultúry poveriť vedením divadla dočasného riaditeľa či riaditeľku, aby nedošlo k narušeniu jeho chodu. Následne sa začne nové výberové konanie na túto funkciu. Ministerstvo kultúry SR o tom informovalo v tlačovej správe.

Nenávistná komunikácia

Podľa Milanovej pohoršili Drličkove vyjadrenia časť verejnosti. „Ako ministerka kultúry som vždy odsudzovala akúkoľvek nenávistnú komunikáciu. Verím, že práve rešpektujúcou komunikáciou vieme spoločnosť kultivovať a vzájomne scitlivovať. Som sklamaná z toho, že ako reprezentant SND, a v tej chvíli aj reprezentant našej krajiny v zahraničí, Matej Drlička zlyhal,“ vyjadrila sa k situácii ministerka kultúry.

Zdroj: Webnoviny.sk – Milanová odvolá šéfa SND Drličku, ministerka hovorí o zásadnom zlyhaní slovenského reprezentanta v zahraničí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *