Home / SLOVENSKO / Kľúčová mafiánska kauza sa zvláštne zasekla. Už viete, o čo ide strane Smer? Pýta sa Remišová

Kľúčová mafiánska kauza sa zvláštne zasekla. Už viete, o čo ide strane Smer? Pýta sa Remišová

24.10.2022 (Webnoviny.sk) – Kľúčová mafiánska kauza sa zvláštne zasekla, už viete, o čo ide strane Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) predčasnými voľbami? Pýta sa vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová na sociálnej sieti.

Rozhovory na pytliackej chate

Keď nová vláda podľa Remišovej rozviazala polícii a spravodlivosti ruky, kauza Očistec o mafii v polícii a na prokuratúre sa podľa slov vicepremiérky ukázala najnebezpečnejšou pre predsedu Smer-SD Roberta Fica, nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra či policajného exprezidenta Tibora Gašpara.

„Nie nadarmo sa rozprávali členovia Smer-SD na pytliackej chate o tom, ako treba rozbiť vyšetrovací tím, ako spochybňovať prokuratúru, sudcov, ako tlačiť na justičné a policajné orgány,“ tvrdí Remišová. Podpredsedníčka vlády ďalej uvádza, že strane Smer-SD nejde o dobro ľudí pri predčasných voľbách.

Dezinformácie, útoky a vyhrážky

Vicepremiérka ďalej pripomína, že generálna prokuratúra sa v rámci kauzy správa zvláštne. „Vyšetrovatelia dokonca skončili neprávom vo väzbe a práve k tejto kauze má Smer-SD denne tlačovky plné dezinformácií, útokov a vyhrážok. Dnes vidíme, že hoci je kauza na súde, zasekla sa znovu a celkom zvláštnym spôsobom,“ podotkla Remišová.

Podľa slov predsedníčky napadol sudca inštitúciu špeciálnej prokuratúry, prerušil stíhanie a obrátil sa na Ústavný súd. „Prakticky to znamená získanie času, ktorý obžalovaní v kauze tak veľmi potrebujú, kým nebudú mať vládu a parlament, ktoré napríklad bez rozmýšľania zrušia špeciálnu prokuratúru a špecializovaný trestný súd. A kauzy mafie so zapojením Smer-SD sa potichu ‚upracú‘,“ myslí si Remišová.

Podpredsedníčka vlády taktiež uvádza, že kauza Očistec je najťažší test všetkých stupňov spravodlivosti na Slovensku a testuje inštitúcie proti tým najsilnejším tlakom, aké si vieme predstaviť.

Viac k témam: Kauza Očistec
Zdroj: Webnoviny.sk – Kľúčová mafiánska kauza sa zvláštne zasekla. Už viete, o čo ide strane Smer? Pýta sa Remišová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *