Home / SLOVENSKO / NAKA zadržala študenta strednej školy, schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici

NAKA zadržala študenta strednej školy, schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici

22.10.2022 (Webnoviny.sk) – Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v piatok študenta strednej školy v Bratislave z dôvodu, že svojimi výrokmi verejne schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici v Bratislave. Ide o podozrenie zo zločinu „niektoré formy účasti na terorizme“.

V súčasnosti prebiehajú procesné úkony, bližšie informácie polícia poskytne, keď to dovolí procesná situácia. „V tejto súvislosti pripomíname, že polícia v rámci svojej činnosti monitoruje aj sociálne siete. Upozorňujeme, že jednou z foriem účasti na terorizme je verejné schvaľovanie teroristického útoku v zmysle paragrafu 419b Trestného zákona, za ktoré hrozí trest odňatia slobody vo výmere tri až desať rokov,“ uviedla Polícia SR na sociálnej sieti.

Dodala, že policajný zbor priebežne vyhodnocuje všetky informácie, ktoré získal vlastnou činnosťou alebo prostredníctvom podnetov od občanov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Viac k témam: Streľba na Zámockej ulici v Bratislave, Teroristický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – NAKA zadržala študenta strednej školy, schvaľoval teroristický útok na Zámockej ulici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *