Home / SLOVENSKO / Jurinovej súperi sa proti žilinskej županke nespoja. Choma a Janckulík uprednostnili egá, vyhlásil Slyško

Jurinovej súperi sa proti žilinskej županke nespoja. Choma a Janckulík uprednostnili egá, vyhlásil Slyško

21.10.2022 (Webnoviny.sk) – Traja kandidáti na žilinského župana Igor Janckulík, Igor Choma a Peter Slyško sa nedohodli na spoločnom postupe v krajských voľbách.

Ako informoval v tlačovej správe Slyško, Choma a Janckulík odmietli spojenie opozície proti kandidátke hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Erike Jurinovej.

Igor ako Igor

Peter Slyško je sklamaný z postoja svojich protikandidátov, pretože mohli vyslať občanom jasný signál o potrebe súdržnosti v prospech ľudí.

„Jasne som vyhlásil, že ja osobne nebudem prekážkou spoločnej dohody všetkých troch opozičných kandidátov. Páni Choma a Janckulík však napokon uprednostnili egá a stranícke tričká. Vo volebnej kampani sme od jedného z nich počúvali, že nie je Igor ako Igor. V tomto prípade však, žiaľ, je Igor ako Igor. A najväčšiu radosť z toho má tretí Igor, ktorý si v Trnave mädlí ruky, že jeho neschopná, netransparentná a katastrofálne hospodáriaca županka bude ďalšie štyri roky mávať zo Žiliny straníckou vlajkou OĽaNO,“ dodal Peter Slyško.

„Nedohoda troch kandidátov demokratických opozičných strán otvára dvere OĽaNO na ďalšie štyri roky marazmu v Žilinskom kraji. Ďalšie štyri roky meškajúcich diaľnic, neopravených ciest, rušenia nemocníc a prešľapovania na mieste. Je mi to osobne ľúto. Stále však majú všetko v rukách samotní voliči. Oni môžu 29. októbra rozhodnúť, že chcú od Žilinského kraja skutočnú pomoc, reálne výsledky a nádej na lepšiu budúcnosť,“ vyhlásil Peter Slyško, ktorý sa ako kandidát Hlasu – SD naďalej uchádza o dôveru voličov.

Cieľom je zmena

Ako ešte v polovici októbra povedal Slyško, Hlas-SD, KDH aj Smer-SD majú z pozície opozičných strán v Žilinskom kraji spoločný cieľ, ktorým je zmena.

„Poďme si preto všetci traja sadnúť za jeden stôl a dohodnúť sa, kto z nás vyzve pani Jurinovú na priamy súboj. Za seba hovorím, že som pripravený podporiť toho, kto bude mať najväčšiu šancu na spoločný úspech,“ vyhlásil vtedy Slyško.

Igor Choma pre agentúru SITA uviedol, že Slyškova výzva je reakciou na jeho návrh, aby sa vo voľbách spojili Smer-SD a Hlas-SD. „Som rád, že o návrhu pouvažoval a zverejnil túto výzvu aj smerom k pánu Janckulíkovi.“

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Jurinovej súperi sa proti žilinskej županke nespoja. Choma a Janckulík uprednostnili egá, vyhlásil Slyško © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *