Home / šport / Tenis / Federer zabojuje o 20. grandslamový titul, Čchung Hje-on nedohral semifinále Australian Open

Federer zabojuje o 20. grandslamový titul, Čchung Hje-on nedohral semifinále Australian Open

MELBOURNE 26. januára (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky obhajca trofeje Roger Federer sa stal druhým finalistom dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne.

Federer zabojuje o 20 grandslamový titul

V piatkovom semifinálovom stretnutí viedol nad Čchung Hje-onom z Kórejskej republiky jasne 6:1, 5:2, keď jeho o 15 rokov mladší vyzývateľ po 62 minútach odstúpil.

Dovedna 5-násobný miestny šampión a držiteľ rekordných 19 singlových titulov z veľkej štvorky Federer nasadený ako druhý bude v nedeľu od 9.30 h SEČ bojovať o primát s chorvátskou šestkou podujatia Marinom Čiličom, s ktorým má povzbudivú bilanciu 8:1.

Čilič v semifinále vyradil Edmunda

Jediný nezdar pochádza zo semifinále newyorských US Open 2014 na ktorých Čilič napokon získal trofej. Medzičasom však trikrát ťahal za kratší koniec, naposledy v novembri na koncosezónnom šampionáte v Londýne – 7:6 (5), 4:6, 1:6.

Odporúčame:
Aktualizované: Marin Čilič si zahrá svoje tretie grandslamové finále, prvé na Australian Open

V britskej metropole vlani neuspel ani vo finále Wimbledonu: Federer zvíťazil 6:3, 6:1, 6:4. Chorvát v semifinále už vo štvrtok prekonal Brita Kyla Edmunda za 138 minút 6:2, 7:6 (4), 6:2.

Australian Open – dvojhra mužov – semifinále

Roger Federer (Švaj.-2) – Čchung Hje-on (Kór. rep.) 6:1, 5:2 – skreč

Čchung Hje-on po 62 minútach odstúpil

Viac k témam: Australian Open, Čchung Hje-on, Roger Federer, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer zabojuje o 20. grandslamový titul, Čchung Hje-on nedohral semifinále Australian Open © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské tenistky si vybojovali postup na finálový turnaj do Sevilly, rozhodujúci bod proti Slovinkám získala Jamrichová (foto)

Iba 16-ročná Jamrichová vo svojom druhom zápase v tímovej súťaži PBJK dosiahla druhé víťazstvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *