Home / SLOVENSKO / Po požiari rodinného domu v obci Budimír začala polícia vyšetrovanie ako všeobecné ohrozenie

Po požiari rodinného domu v obci Budimír začala polícia vyšetrovanie ako všeobecné ohrozenie

19.10.2022 (Webnoviny.sk) – V utorok 18. októbra po 17.00 hod. prijala polícia oznámenie o požiari rodinného domu v obci Budimír v okrese Košice – okolie. Na miesto oznámenia ihneď vyslal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Policajného zboru PZ Košice policajné hliadky. Požiar polícia vyšetruje ako všeobecné ohrozenie. Informovala o tom v tlačovej správe hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.

V dome sa počas vypuknutia požiaru nachádzali dve osoby, jednu z nich pracovníci RZP so zraneniami previezli do nemocnice, rozsah zranení zatiaľ polícia nemá k dispozícii. Druhá osoba žiadne zranenia neutrpela.

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Príslušníci Hasičského a záchranného zboru likvidovali požiar a príslušníci Policajného zboru okolie miesta požiaru zamedzili vstupu neoprávneným osobám do blízkosti horiaceho objektu. Po uhasení požiaru polícia miesto udalosti zadokumentovala a vykonala obhliadku.

Vzhľadom na výšku priamej spôsobenej škody bola urobená obhliadka aj za účasti pracovníkov Požiarno-technického expertízneho ústavu Prezídia HaZZ v spolupráci s expertmi Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru z Košíc a psovoda so služobným psom na vyhľadávanie akcelerátorov horenia.

Požiar spôsobil úplné zhorenie rodinného domu a zariadenia a priľahlých budov v hospodárskej časti. Škoda spôsobená požiarom bola predbežne vyčíslená na približne 200-tisíc eur. Presná príčina vzniku požiaru je predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac k témam: Rýchla zdravotná pomoc (RZP)
Zdroj: Webnoviny.sk – Po požiari rodinného domu v obci Budimír začala polícia vyšetrovanie ako všeobecné ohrozenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *