Home / SLOVENSKO / Banskobystrický kandidát na župana Modranský sa vzdal kandidatúry v prospech Polónyho, plánujú vytvoriť silný tandem proti Lunterovi

Banskobystrický kandidát na župana Modranský sa vzdal kandidatúry v prospech Polónyho, plánujú vytvoriť silný tandem proti Lunterovi

19.10.2022 (Webnoviny.sk) – Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marek Modranský sa na stredajšej tlačovej konferencii v Banskej Bystrici vzdal kandidatúry v prospech Adriána Polónyho.

Ako uviedol predseda predstavenstva SAD Zvolen Polóny, spájajú aj svoje programy do jedného. Po strede ostalo osem kandidátov na banskobystrického župana. Voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Napĺňanie volebného programu

„Na základe prieskumov som sa rozhodol konať tak, aby môj program nebol hodený do koša po voľbách, ale aby bol naplnený,“ dodal expert pre verejnú dopravu a poslanec banskobystrického mestského zastupiteľstva Modranský s tým, že ho spolu s Polónym spája odbornosť a stabilita.

„Tento náš tandem má jedinú šancu uspieť vo voľbách,“ uzavrel Modranský a dodal, že svoje vzdanie sa kandidatúry ohlási bezodkladne volebnej komisii.

Polóny už začiatkom októbra vyzval kandidátov na stretnutie za okrúhlym stolom, aby sa spojili proti protežovanému kandidátovi, ktorým je podľa neho terajší podpredseda BBSK a syn župana Ondrej Lunter. „Na moju výzvu reagovalo niekoľko kandidátov, ale každý chcel pokračovať,“ uviedol Polóny.

Deväť kandidátov na župana

V Banskobystrickom kraji volebná komisia BBSK zaregistrovala celkom deväť kandidátov na predsedu krajskej samosprávy. Kandidatúru na župana ako prvý už vo februári ohlásil podpredseda BBSK Ondrej Lunter, ktorý kandiduje ako nezávislý s podporou politických subjektov Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Progresívne Slovensko, Spolu, OKS, Aliancia a strany Hlas-SD.

O krajské predsednícke kreslo chcú zviesť boj aj poslanec Národnej rady SR Miroslav Suja za hnutie Republika a predseda konzervatívnej politickej strany Národná koalícia Rudolf Huliak. Štvrtým uchádzačom je poslanec Národnej rady SR Marek Kotleba za stranu Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko – brat predsedu strany Mariana Kotlebu.

Ďalším je nezávislý kandidát Marek Modranský – expert pre verejnú dopravu a poslanec banskobystrického mestského zastupiteľstva. O post župana má záujem aj predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrián Polóny, ktorý kandiduje ako nezávislý kandidát s podporou strany Smer-SD a Strany moderného Slovenska.

Pribudli ďalší záujemcovia

Po zaregistrovaní volebnou komisiou pribudli ďalší traja záujemcovia o post predsedu BBSK. Je medzi nimi moderátor Michal Albert, kandidujúci za Komunistickú stranu Slovenska, študent vysokej školy Maroš Čupka za združenie Socialisti.sk a katolícky politológ a predseda Slovenskej ľudovej strany Andreja Hlinku Jozef Sásik, ktorý kandiduje aj na post primátora Banskej Bystrice.

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Banskobystrický kandidát na župana Modranský sa vzdal kandidatúry v prospech Polónyho, plánujú vytvoriť silný tandem proti Lunterovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *