Home / SLOVENSKO / Parlamentní poslanci si uctili minútou ticha obete útoku na Zámockej ulici v Bratislave

Parlamentní poslanci si uctili minútou ticha obete útoku na Zámockej ulici v Bratislave

18.10.2022 (Webnoviny.sk) – Minútou ticha si v stredu poslanci Národnej rady SR (NR SR) uctili dve obete útoku na Zámockej ulici v Bratislave. Zároveň na návrh poslaneckých klubov Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Sme rodina a Sloboda a Solidarita (SaS) zaradili do programu schôdze bod k prijatiu uznesenia „k silnejúcemu prejavu nenávisti voči menšinám a komunitám, osobitne voči komunite LGBTI+ a židovskej komunite žijúcej na Slovensku“.

V stredu 12. októbra zastrelil pred bratislavským LGBTI podnikom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave páchateľ dvoch ľudí a jednu osobu zranil. Motívom útoku bola nenávisť k homosexuálom, strelec svoje obete nepoznal. Podľa doterajších informácií bol páchateľom študent gymnázia pre mimoriadne nadaných žiakov Juraj K. z Bratislavy, ktorý následne po útoku spáchal samovraždu.

Viac k témam: LGBT, Minúta ticha, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Parlamentní poslanci si uctili minútou ticha obete útoku na Zámockej ulici v Bratislave © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Karas: V nasledujúcich mesiacoch sa ukáže, či Slovensko zostane právnym štátom (video)

Podľa Viliama Karasa bude dôležité, ako sa svojej úlohy uchopí generálny prokurátor Maroš Žilinka, a ako bude zvládať tlaky zo strany koalície na zametanie alebo zatváranie káuz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *