Home / SVET / Iránske väzenie, kde zadržiavajú politických väzňov, zasiahol požiar. Počuť bolo aj streľbu

Iránske väzenie, kde zadržiavajú politických väzňov, zasiahol požiar. Počuť bolo aj streľbu

16.10.2022 (Webnoviny.sk) – Vo väznici Evin v iránskom Teheráne, kde zadržiavajú politických väzňov a protivládnych aktivistov, v sobotu vypukol veľký požiar a najmenej deväť ľudí utrpelo zranenia. Miestne médiá i videá informovali aj o streľbe.

Iránska štátna tlačová agentúra IRNA s odvolaním sa na bezpečnostného predstaviteľa informovala, že vo väznici vznikli strety medzi väzňami v jednej jej časti a väzenským personálom.

Predstaviteľ povedal, že väzni podpálili sklad väzenských uniforiem, z čoho vznikol požiar. Ako dodal „výtržníkov“ separovali od iných väzňov, aby deeskalovali konflikt, a situácia je pod kontrolou.

Teheránsky prokurátor neskôr informoval, že situácia je vo väznici pokojná. Nepokoje podľa neho nesúviseli s celonárodnými protestami, ktoré podnietila smrť mladej ženy vo väzbe po zatknutí mravnostnou políciou. Protesty vstupujú do piateho týždňa.

Viac k témam: Nepokoje, Požiar, Protesty, Väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Iránske väzenie, kde zadržiavajú politických väzňov, zasiahol požiar. Počuť bolo aj streľbu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *