Home / SVET / Mobilizácia v Rusku by mala byť hotová do dvoch týždňov, povedal Putin

Mobilizácia v Rusku by mala byť hotová do dvoch týždňov, povedal Putin

14.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin povedal, že čiastočná mobilizácia armádnych záložníkov, ktorú nariadil minulý mesiac na posilnenie ruských jednotiek na Ukrajine, by mala byť hotová do dvoch týždňov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Po piatkovom samite v Kazachstane novinárom povedal, že z počtu 300-tisíc záložníkov, ktorých ministerstvo obrany plánovalo povolať, bolo zatiaľ zmobilizovaných 222-tisíc. Doplnil, že 33-tisíc z nich je už vo svojich vojenských jednotkách a 16-tisíc je zapojených do vojenských operácií na Ukrajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Putin ohlásil čiastočnú mobilizáciu 21. septembra. Ruská verzia magazínu Forbes minulý týždeň uviedla, že za necelé dva týždne po jej vyhlásení odišlo z Ruska asi 700-tisíc obyvateľov. Tento počet sa v ostatných dňoch pravdepodobne ešte zvýšil.

Viac k témam: Mobilizácia, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Mobilizácia v Rusku by mala byť hotová do dvoch týždňov, povedal Putin © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *