Home / SVET / Nikto a nič Ukrajincov nezastaví. Pochovali sme mýtus o neporaziteľnosti ruskej armády, vyhlásil generál Zalužnyj

Nikto a nič Ukrajincov nezastaví. Pochovali sme mýtus o neporaziteľnosti ruskej armády, vyhlásil generál Zalužnyj

14.10.2022 (Webnoviny.sk) – Situácia na bojisku je „komplikovaná, ale pod kontrolou“, vyjadril sa v súvislosti s ukrajinskou protiofenzívou vrchný veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„V zúrivých bojoch, pod oceľovou spŕškou ruských striel, sme si udržali každý kúsok nášho územia. Zastavili sme útok nepriateľa a pochovali sme mýtus o neporaziteľnosti ruskej armády. A teraz svoje získavame naspäť. Nikto a nič nás nezastaví,“ napísal Zalužnyj na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter s tým, že minulá zima je „už súčasťou histórie“.

„Vydržali sme silný útok nepriateľa. Ukázali sme, čo to znamená byť Ukrajincom, mať odvahu bojovať za svoju slobodu,“ dodal.

Najnovším náznakom toho, že majú ruské jednotky problémy čeliť ukrajinskému postupu, je podľa CNN štvrtkové oznámenie Moskvy, že jej sily pomôžu s evakuáciou obyvateľov okupovanej Chersonskej oblasti do iných regiónov.

Ukrajinská armáda pokračuje v protiofenzíve v Chersone a východných častiach krajiny, získava naspäť územia, ktoré boli okupované Rusmi a zároveň zasahuje kritickú infraštruktúru, ako sú mosty a železnice.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nikto a nič Ukrajincov nezastaví. Pochovali sme mýtus o neporaziteľnosti ruskej armády, vyhlásil generál Zalužnyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinským mužom v odvodovom veku žijúcim v zahraničí pozastavili konzulárne služby, potvrdil Kuleba

Hlavnou prioritou ministerstva je boj o prežitie Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *