Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová po streľbe v Bratislave vyjadrila sústrasť pozostalým a želá silu ľuďom z LGBTI komunity

Prezidentka Čaputová po streľbe v Bratislave vyjadrila sústrasť pozostalým a želá silu ľuďom z LGBTI komunity

13.10.2022 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť pozostalým obetí streľby v Bratislave na Zámockej ulici. V stredu večer zastrelil páchateľ pred bratislavským podnikom Tepláreň na Zámockej ulici dvoch ľudí, čašníčku postrelil.

„Myslím na nevinné obete včerajšej streľby v Bratislave, aj na tých, ktorí sa po nej už necítia bezpečne. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým a silu ľuďom z LGBTI komunity, ktorí sa týmto útokom cítia byť ohrození,“ uviedla Čaputová na sociálnej sieti. Zároveň vyzvala justičné orgány, aby začali konať.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Prezidentka zároveň zdôraznila, že aj slová sú zbraň a politici sú zodpovední za každé jedno slovo, ktoré vyslovia. „Napriek tomu tu mnohí bezohľadne zapĺňajú priestor nenávisťou. Hnevá ma, že ani niektorí prokurátori a sudcovia verbálnym trestným činom neprikladajú dôležitosť a nepovažujú ich za nebezpečné. Tri roky hovorím a upozorňujem, že sa to nemusí skončiť iba pri slovách,“ napísala Čaputová.

Video: Zásah polície po streľbe na Zámockej ulici

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/10/img_6774.mp4

Podľa doterajších informácií bolo motívom streľby nenávisť k menšine. „Z nenávisti už dlhodobo živenej hlúpymi a nezodpovednými výrokmi politikov. Táto nenávisť stála nevinné ľudské životy. Prestaňte s tým, kým nebude stáť ďalšie,“ uviedla Čaputová.

Video: Pátranie po páchateľovi streľby na Zámockej ulici

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/10/img_2767.mov.mp4

Viac k témam: LGBTI, Prezident Slovenskej republiky, Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová po streľbe v Bratislave vyjadrila sústrasť pozostalým a želá silu ľuďom z LGBTI komunity © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *