Home / SLOVENSKO / Na Zámockej ulici strieľal Juraj, pôvodne chcel zavraždiť premiéra a jeho otec kandidoval vo voľbách

Na Zámockej ulici strieľal Juraj, pôvodne chcel zavraždiť premiéra a jeho otec kandidoval vo voľbách

13.10.2022 (Webnoviny.sk) – Tínedžer Juraj K. z Bratislavy má byť vrahom, ktorý zastrelil v stredu 12. októbra večer pred bratislavským podnikom Tepláreň na Zámockej ulici dvoch ľudí. Informujú o tom Aktuality.sk.

Motívom činu má byť jeho nenávisť k homosexuálom, keďže v podniku sa stretáva LGBTI komunita. K činu sa priznal na sociálnej sieti. Napísal aj to, že pôvodne chcel zavraždiť predsedu vlády. Neskôr ho polícia našla mŕtveho. Jeho otec kandidoval za Harabinovu stranu Vlasť.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Streľba na Zámockej ulici v Bratislave (fotografie)

Dvojitú vraždu komentoval Juraj K. na sociálnej sieti slovami, „ale nič, taká srandička na Zámockej,“ keď sa ho diskutujúci pod jeho profilom pýtali, čo sa stalo. Vyzvali ho tiež, že pokiaľ je vrahom, nech sa odfotí s topánkou na hlave. Po chvíli zverejnil svoju fotografiu s topánkou na hlave.

Video: Zásah polície po streľbe na Zámockej ulici

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/10/img_6774.mp4

Ako ďalej píše spomínaný portál, pár hodín pred incidentom zverejnil vyše 60-stranový manifest v angličtine, v ktorom píše o Židoch, sionistoch, nadradenosti bielej rasy. Pravdepodobný vrah sa v manifeste priznal k tomu, že bol šikanovaný a že sa zradikalizoval na stránke, kde spoločne komunikujú najmä americkí neonacisti a prívrženci hnutia QAnon. QAnon je americké konšpiračno-politické hnutie, podľa ktorého svet ovláda takzvaný “deep state”, teda celosvetová sieť satanistických elít, pedofilov a tajných služieb.

Video: Pátranie po páchateľovi streľby na Zámockej ulici

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/10/img_2767.mov.mp4

Viac k témam: Streľba na Zámockej ulici v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Zámockej ulici strieľal Juraj, pôvodne chcel zavraždiť premiéra a jeho otec kandidoval vo voľbách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *