Home / SVET / Ukrajinská armáda pokračuje v protiofenzíve na východe krajine, oslobodzuje okupované dediny a ničí Rusom infraštruktúru

Ukrajinská armáda pokračuje v protiofenzíve na východe krajine, oslobodzuje okupované dediny a ničí Rusom infraštruktúru

12.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinské ozbrojené sily pokračujú napriek ruskému ostreľovaniu miest a kritickej infraštruktúry v oslobodzovaní okupovaných území. Ako referuje web Ukrajinská pravda, armáda zasiahla viacero ruských cieľov v Luhanskej oblasti a v ťažení napreduje i v Chersonskej oblasti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny podniklo tamojšie letectvo počas utorka dovedna 15 útokov. Zasiahnutých bolo 13 objektov, v ktorých mali Rusi zbrane a vojenskú techniku, ako aj dva systémy protivzdušnej obrany.

Raketové útoky v Luhanskej oblasti zasiahli aj 12 kontrolných stanovíšť Rusov, dovedna 17 skupiniek vojakov, zbraní a vojenskej techniky, štyri muničné sklady, ako aj viac ako 20 ďalších dôležitých objektov okupantov.

V Chersonskej oblasti Rusi ostreľujú pozície Ukrajincov, aby ich odradili od protiofenzívy. Napriek tomu ukrajinská armáda počas utorka oslobodila ďalších päť dedín. Hovorkyňa armády na juhu krajiny Natalia Humeňuková uviedla, že ukrajinský postup sa v ostatných dňoch možno javí ako pomalší, no ubezpečila, že kroky armády sú presne vypočítané.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská armáda pokračuje v protiofenzíve na východe krajine, oslobodzuje okupované dediny a ničí Rusom infraštruktúru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

Ako referuje web news.sky.com, správy o smrti Ismaila Yusafa Baza priniesla izraelská armáda.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *