Home / SLOVENSKO / Muž obžalovaný z vrážd a pokusov o vraždy netrpí duševnou poruchou, súd vykonáva dokazovanie

Muž obžalovaný z vrážd a pokusov o vraždy netrpí duševnou poruchou, súd vykonáva dokazovanie

12.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ján R., ktorý čelí obžalobe z vrážd dvoch osôb, ako aj z pokusov o vraždy ďalších osôb, netrpí duševnou poruchou a v čase spáchania skutkov vedel rozpoznať nebezpečnosť svojho konania. Vyplýva to zo znaleckého posudku, ktorý v stredu prečítali na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku.

Obžalovaný na predchádzajúcom pojednávaní ešte v septembri tohto roku priznal vinu. Súd jeho vyhlásenie prijal a vykonáva len dokazovanie, pokiaľ ide o uloženie trestu.

Streľba na pumpe

Polícia ešte na jeseň minulého roka informovala, že prvý prípad sa stal v januári 2015 vo Veľkej Lomnici (okres Kežmarok), kde obžalovaný na čerpacej stanici zastrelil Erika K.

Druhý prípad sa stal v máji 2017, keď sa Ján R. v blízkosti obce Holumnica (okres Kežmarok) pokúsil zastreliť Štefana B. a Danu F. Tretí prípad sa stal v apríli 2019, keď obžalovaný v lesnom poraste v katastri mesta Levoča zastrelil Jozefa L.

Pokus o vraždu

Polícii sa prípady podarilo objasniť na základe dôkazov získaných pri vyšetrovaní prípadu útoku na verejného činiteľa. Ján R. totiž v júni 2021 pri Liptovskom Hrádku (okres Liptovský Mikuláš) strieľal na dvojčlennú policajnú hliadku, ktorá ho chcela skontrolovať.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry následne všetky prípady spojil na spoločné konanie a streľbu na policajtov tiež kvalifikoval ako pokus o vraždu. Obžaloba voči Jánovi R. zahŕňa tiež nedovolené ozbrojovanie.

Viac k témam: Pokus o vraždu, Súdy, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž obžalovaný z vrážd a pokusov o vraždy netrpí duševnou poruchou, súd vykonáva dokazovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *