Home / SVET / Spojené štáty poskytli Ukrajine dvojnásobnú pomoc oproti EÚ, od začiatku invázie pre krajinu vyčlenili viac ako 52 miliárd eur

Spojené štáty poskytli Ukrajine dvojnásobnú pomoc oproti EÚ, od začiatku invázie pre krajinu vyčlenili viac ako 52 miliárd eur

11.10.2022 (Webnoviny.sk) – Doterajšia pomoc Ukrajine zo strany USA je takmer dvojnásobne väčšia ako pomoc celej Európskej únie. Vyplýva to z údajov nemeckého Kielského inštitútu pre svetovú ekonomiku (IfW).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Od 24. januára do 3. októbra tohto roka USA Ukrajine poskytli pomoc v celkovej sume 52,3 miliardy eur. Členské krajiny Európskej únie a jej inštitúcie dohromady poskytli Kyjevu pomoc v hodnote 29,9 miliardy eur.

Informuje o tom britský portál news.sky.com, ktorý dodáva, že Veľká Británia podľa údajov IfW na pomoc Ukrajine od 24. januára do 3. októbra vynaložila 6,65 miliardy eur. V rámci jednotlivých štátov je tak Spojené kráľovstvo po USA druhým najväčším poskytovateľom pomoci Ukrajine.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Spojené štáty poskytli Ukrajine dvojnásobnú pomoc oproti EÚ, od začiatku invázie pre krajinu vyčlenili viac ako 52 miliárd eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Osoby so zdravotným postihnutím dostanú nové preukazy. Európsky parlament chce jednotný prístup v celej únii

Tieto pravidlá zavedú celoeurópsky preukaz zdravotného postihnutia, aby sa zabezpečilo, že osoby so zdravotným postihnutím budú mať rovnaký prístup k preferenčným podmienkam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *