Home / SVET / Ruská armáda nie je tak dobre vyzbrojená, ako tvrdí Putin. Bielorusko začalo svojho spojenca zásobovať ťažkou technikou

Ruská armáda nie je tak dobre vyzbrojená, ako tvrdí Putin. Bielorusko začalo svojho spojenca zásobovať ťažkou technikou

11.10.2022 (Webnoviny.sk) – Bielorusko začalo vyskladňovať svoje zásoby zbraní a posielať ich do Ruska. Referuje o tom investigatívne konto Belarusian Hajun project na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Bieloruská technika smeruje do Ruska

Spomenutý zdroj informuje, že na železničnej stanici v bieloruskom meste Orša svedkovia videli najmenej 12 tankov, ktoré následne smerovali do Ruska. Lukašenkov režim údajne začal týmto smerom presúvať i ďalšie ťažké obrnené vozidlá.

Ešte 1. októbra prišlo z ruskej Belgorodskej oblasti do bieloruského mesta Urečje dovedna 72 plošinových vagónov. V nedeľu na časti z nich odišla prvá skupina 20 tankov. Tie smerovali do ruského Rostova nad Donom a odhaduje sa, že 19. októbra budú v ukrajinskej Doneckej oblasti.

Dohoda s Putinom

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko v pondelok vyhlásil, že sa s ruským vodcom Vladimirom Putinom dohodol na nasadení spoločného zoskupenia vojsk.

Moskva neskôr tieto správy bagatelizovala, keď tvrdila, že jej armáda je natoľko schopná a plne zásobená, že na Ukrajine nebude potrebovať bieloruské jednotky a techniku.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruská armáda nie je tak dobre vyzbrojená, ako tvrdí Putin. Bielorusko začalo svojho spojenca zásobovať ťažkou technikou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké zbrane pre Ukrajinu už sú v Nemecku a Poľsku, medzi prvými dodávkami budú granáty

Spojené štáty americké chystajú dodať Kyjevu nový balík vojenskej podpory.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *